V.A.E.- Abu Dhabi: Over tri.pauline en 'klantje-stalkje'
Pauline en Senne op Jebel Hafeet Foto: Katrien Schreurs
Deze week ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens buiten gaan joggen na school drop-off. Het is nog erg vochtig buiten en om 8u ’s morgens toch al rond de 30 graden Celsius. Eigenlijk nog steeds alles behalve ideaal om in te gaan sporten, maar een verandering van omgeving is eens leuk. Sinds enkele maanden maak ik namelijk gebruik van de gym in onze compound. Deze is gratis voor bewoners en daar loop ik dan op de treadmill. Met mijn oortjes in, de blazer op maximum en dan maar ter plaatse hollen terwijl ik recht voor me uitkijk naar het televisieschermpje. Een film op ‘Dubai One’ houdt mijn blik van de klok en de minuten gaan dan sneller voorbij. Liefst zou ik natuurlijk in de frisse groene bossen of velden gaan joggen en rond me heen kijken.

In één van mijn vorige artikels (http://www.standaard.be/cnt/blksc_02490702)  had ik jullie verteld over onze dochter Pauline die lid geworden was van het Tri Team op haar school en begon deel te nemen aan wedstrijden. In het voorbije jaar is ze erg geëvolueerd en nog veel sneller geworden. Ze is enorm gedreven en gemotiveerd. Ze sport elke dag minstens één uur intensief. Ofwel gaat ze 10 kilometer lopen, ofwel 3 kilometer zwemmen ofwel fietsen op het F1 circuit of met haar papa in het weekend buiten op straat. Haar laatste race was 10 kilometer lopen, en dat deed ze in 39,29 minuten. Als Pauline meedoet aan een race, staat ze eigenlijk normaal gezien altijd op het podium. Vorige week werd ze uitgenodigd deel te gaan uitmaken van het Yas Cycles Tri Team. Daar moest ze uiteraard geen seconde over twijfelen. Ze hadden haar blijkbaar al enkele malen officieus uitgenodigd maar dat hadden we niet goed begrepen. Donderdag werd het dan wel officiëel. Yas Cycles is een fietswinkel hier in Abu Dhabi. Twee van de aandeelhouders zijn Belg en er worden onder meer Belgische Eddy Merckx fietsen verkocht. Het Tri Team waar Pauline nu deel van uitmaakt wordt gesponsord door Yas Cycles. Dit is een goede evolutie voor Pauline aangezien ze nu meer persoonlijke begeleiding zal ontvangen van de coaches, waaronder ook voedingsadvies. Ze mocht gisteren al gratis nieuwe ‘On clouds’ sportschoenen gaan uitzoeken in de winkel. Er was er uiteraard eentje in de wolken met haar ‘on clouds’ schoenen! Wie geïnteresseerd is in Pauline’s sportieve activiteiten kan haar op instagram volgen op tri.pauline en haar team op yascyclestriteam.

Vorig weekend zijn mijn echtgenoot en Pauline samen met enkele Yas Cycles vrienden naar Al Ain getrokken om er de Jebel Hafeet berg te gaan opfietsen. De bergweg is 11,7 km lang en gaat tot 1200 meter hoog met een stijgingsgraad van 8%. Het is een bekende uitdaging voor fietsfanaten in de V.A.E. Pauline en haar Belgische vriend Senne waren als eerste boven. Mijn echtgenoot heeft onderweg helaas moeten opgeven.

In mijn laatste artikel schreef ik over de overdreven aanwezigheid van de kelners aan je tafel in restaurants hier in Abu Dhabi. Graag wilde ik hier nog even verder over uitweiden. Dezelfde opdringerige ‘behulpzaamheid’ vind je ook bij winkelpersoneel terug in de malls. Bij de boekenwinkel ‘Borders’ bijvoorbeeld, staat er buiten aan de ingang zelfs reeds een eerste winkelbediende op de uitkijk. Zij begroet de klanten bij het binnenkomen en biedt mandjes aan om het shoppen te vergemakkelijken.  Vervolgens komen er zeker drie andere juffrouwtjes je begroeten terwijl je de winkel verder doorloopt. Steeds is het van “Hi ma’am, How are you today? Looking for anything special?”  Erg vriendelijk natuurlijk en ook best handig als je iets niet vindt en effectief hulp nodig hebt. Minder aangenaam als je gewoon eens komt rondkijken en dat steeds opnieuw moet uitleggen. Het meest onaangename aan rondkijken in een winkel is echter het gevolgd worden door de winkelbediende. Alhoewel ik altijd vertel dat ik eerst eens gewoon wens rond te kijken in de winkel, is dit verzoek simpelweg onbegrijpelijk voor de dames van de winkels. Hier weten ze geen weg mee, ze kunnen hiermee geen kant op. Ze wensen concrete orders te krijgen. Bijgevolg volgen ze je van rek naar rek en staan ze de hele tijd te glimlachen en advies te geven bij alles wat je vastpakt. “That’s very nice ma’am, would suit you very well ma’am. It’s from the new collection ma’am. This one is buy one get one free ma’am. Where are you from ma’am? Hello baby, how are you” Waarop mijn dochter van negen steevast verontwaardigd antwoordt: “I’m not a baby!”  Soms ben ik helemaal Zen en voegen deze dametjes, die uiteraard enkel hun job goed willen doen, een aura toe van rozengeur en maneschijn aan mijn goedgeluimde dag.  En soms ben ik gehaast en minder goedgezind en dan kan er uiteraard langs mijn kant nog wel één à twee “Fine, thank you”-s af, maar de derde mouwveegster durf ik dan wel eens straal te negeren.