De beautygeheimen van Goedele Leyssen
Goedele Leyssen Foto: Kurt Stallaert
Welke magische crèmes en poeders gebruikt ze? En wat zijn haar beautyroutines? We vragen het aan Goedele Leyssen, yoga- en lifestylecoach en schrijfster van Boost, een handboek voor lichaam en geest.

1. Waar haalt u de inspiratie voor uw beautylook?

"Mijn grootste inspiratie is mijn yogalerares, de Amerikaanse Gurmukh Kaur Khalsa, die zeventig jaar oud is. Ze is heel natuurlijk mooi. Over haar huid ligt een mooie gloed en ze heeft van die twinkelende ogen."

2. Welke beautyproducten gebruikt u?

"Ik smeer mij in met biologische amandelolie, ik gebruik bicarbonaat als scrub en ik doe Epsom zout in mijn bad omdat het een super detoxer is en het mijn huid zacht maakt. Voor de rest gebruik ik regelmatig kokosolie bij wijze van nachtcrème en om mijn voeten mee te masseren. Er zijn ook een aantal producten van Rainpharma die ik graag gebruik, zoals hun broccoli-olie, de Intense Twinkle Oil. Ik droom van een eigen beautylijn: zuivere, eerlijke, efficiënte producten in eenvoudige maar mooie verpakkingen. Een project voor de toekomst."

 3. Wat zijn uw lievelingsbeautyadresjes?

"Ik ga heel graag naar de sauna. Een occasioneel namiddagje in de Thermen van Boetfort of bij WuWei in Kortrijk, waar ik ook yogaseminaires geef. Als ik op reis ben, ga ik altijd eerst op zoek naar een plek waar ik een Thaise massage kan boeken."

4. Welke beautytrend zal u nooit proberen?

"Pastelkleurig haar. En ik ben ook niet zo'n fan van lange nagels in combinatie met opzichtige nailart."

5. Sport u veel?

"Ik doe elke dag yoga, ik ga een tweetal keer per week lopen en ik heb een vriend die personal trainer is en met hem doe ik regelmatig een sessie krachttraining."

6. Waar haalt u uw energie?

"Uit mijn passie. Als je doet wat je graag doet, dan krijg je daar ontzettend veel energie van. Bij mij is dat yoga geven en mensen inspireren om gezonder te gaan leven. Verder haal ik ook energie uit wat ik eet en drink: superfoods zoals maca, spiruline, goji bessen, groene bladgroenten, gember en verse sapjes, smoothies, alkalisch water. Ik let ook op mijn ademhaling. Door lang en diep te ademen vanuit mijn buik geef ik mijn lichaam de zuurstof die het nodig heeft om optimaal te functioneren."

7. Hoe wilt u eruit zien op uw zestigste?

"Ik hoop even soepel en stralend te zijn als mijn yogalerares Gurmukh en ik hoop dat mijn rimpels op de juiste plaats zullen zitten. Marc Twain heeft daar een hele mooie uitspraak over: 'Wrinkles should merely indicate where smiles have been'."

8. Hebt u een trucje om er snel beter uit te zien?

"Je volledig insmeren met amandelolie en dan een koude douche nemen."

9. Neemt u soms iets mee uit een hotelkamer (beautygewijs!)

"Als ze productjes van Ren hebben. Handig voor op het vliegtuig."

10. Nog een laatste beautytip?

"Drink komkommersap. In de schil van komkommer zit silica en dat houdt de wanden van je cellen soepel. Ik pers elke dag een komkommer."