Hotels met een plus in São Paulo
The Emiliano Foto: rr
Over goed een maand wordt de Braziliaanse stad overspoeld met duizenden voetballiefhebbers, maar ook buiten het wereldkampioenschap blijft São Paulo een bruisende stad. Wie onze Rode Duivels achterna wil gaan, kan alvast terecht in deze vier hotels die net dat ietsje extra hebben.

Wat: City Lights Hostel

Waar: Rua Padre Garcia Velho, 44, Pinheiros

Over het hotel: City Lights staat in het teken van design, duurzaamheid en authenticiteit. Het hostel is gevestigd in een huis uit de jaren 30 en kreeg een sobere makeover. Klassiek wordt er gemixt met design. Er is een bar, een keuken waar gasten zelf kunnen koken en loungeruimtes met veel groen. Logeren doe je in een gedeelde slaapkamer of in een iets grotere en luxueuzere suite. De Deluxe kamer is gereserveerd voor vrouwen. 

Plus: Via het hostel kan je alternatieve trips boeken naar afgelegen plekjes in Rio de Janeiro en São Paulo zoals Praia Brava, Camburi en Ubatuba.

Info: Prijzen vanaf 12,50 euro, www.citylightshostel.com

>>><<<

Wat: Meliá Paulista Hotel

Waar: Avenida Paulista 2181

Over het hotel: De Meliáhotels zijn gekend voor hun no nonsense en gesofistikeerde aanpak en zijn gericht op zowel zaken - als vrijetijdstoeristen. Het hotel telt 398 kamers, er is een businesscenter, restaurant en gym. 

Plus: Het hotel is gevestigd op de bruisende Avenida Paulista, de trots van alle Paulistanen, dichtbij restaurants, bars, winkels en musea. 

Info: Prijzen vanaf 98 euro, www.melia.com

>>><<<

Wat: Unique Hotel

Waar: Avenue Brigadeiro Luis Antonio 4700, Jardim Paulista

Over het hotel: Hotel Unique is een trendy designhotel in de vorm van een boot, ontworpen door de gekende architect Ruy Ohtake. Het hotel telt 95 kamers, allemaal minimalistisch en modern ingericht. 

Plus: De befaamde Sky-bar die zich op het dakterras van het hotel bevindt, is ook open voor niet-hotelgasten. In het weekend schuiven hipsters en masse aan voor een stoeltje naast het roodgekleurde zwembad. De caipirinha's zijn er niet goedkoop maar het zicht over de stad is absoluut een bezoekje aan de bar waard. 

Info: Prijzen vanaf 257 euro, www.hotelunique.com.br

>>><<<

Wat: Emiliano Hotel

Waar: Rua Oscar Freire 384, Jardim Paulista

Over het hotel: Het Emiliano is het neusje van de zalm wat hotels betreft: kleinschalig, stijlvol en überluxueus. Relaxen doe je er in een Eames - of Campanazetel, slapen onder Egyptisch linnen. Hier logeren toeristen voor wie het ietsje meer mag zijn: er is een heliport, spa, champagne - en kaviaarbar en butlerservice.

Plus: In het restaurant serveert chef Stefano Impera klassieke, Italiaanse schotels met een moderne twist. Ook voor de desserts - vaak gemaakt met Belgische chocolade! - komen gasten van heinde en ver. 

Info: Prijzen vanaf 460 euro,  www.emiliano.com.br