De beautygeheimen van Cathérine Kools
Cathérine Kools Foto: Nico Van Dam
Welke magische crèmes en poeders gebruikt ze? En wat zijn haar beautyroutines? We vragen het aan actrice Cathérine Kools.

 1. Waar haalt u de inspiratie voor uw look?

“Ik combineer altijd een stoere look met iets lieflijk. Mijn denken in combinatie met mijn vrouw zijn.”

2. Welke producten gebruikt u?

“Korres is een fantastisch merk. Zowat alles in hun gamma staat me aan. Het geeft je meer pit en tegelijk is alles biologisch. De Wild-Rose lijn is een must. Ik hou van lipstick en nagellak en hun kleuren zijn heel vrolijk en voeden tegelijk je lippen en nagels. De getinte crème van Aveda gebruik ik al jaren, ondertussen ook de meeste van mijn vriendinnen. En mascara is fantastisch: ik probeer er steeds andere uit."

3. Wat zijn uw lievelingsbeautyadresjes?

“Ik ben gek op alle natuurvoedingswinkels, of ze nu klein of groot zijn. Alle verzorgingsproducten zijn daar het proberen waard. Onlangs ontdekte ik de wonderen van een goede gelaatsverzorging. Zeker met een job als actrice is dat geen overbodige luxe. In de Groendalstraat in Antwerpen zit een fantastische huidspecialiste, Anne Ostyn, die alle tijd voor je neemt. In haar salon, Studio A, laat ik ook mijn bikinilijn ontharen. En Luc Branders van het Centrum voor Integrale Aromatherapie en Natuurbeleving in Haasdonk geeft fantastische aromatische massages. Hij masseert me ruim twee uur met de beste etherische oliën. Alle spanning weg."

4. Welke beautytrend zal u nooit proberen?

“Op dit moment denk ik dan aan een spray tan.”

5. Sport u veel?

“Via een vriend heb ik een fantastische app ontdekt: ‘Runtastic Situps and Pushups PRO’. Die herinnert me elke dag aan de aantal oefeningen die ik die dag moet doen. Start to Run is ook een leuk concept. En ik woon op de achtste verdieping van een appartement en neem regelmatig de trap.”

6. Waar haalt u uw energie?

“Zes jaar geleden kreeg mijn leven een verrassende wending. Ik koos ervoor om bewuster om te gaan met voeding. Zo leerde ik de macrobiotiek kennen. Ik geniet en eet nog alles, maar als ik belangrijke zaken te doen heb of mijn energie zit op een laag pitje, dan let ik op wat ik eet. Misosoep is al jaren een dagelijkse gewoonte.”

7. Hoe wilt u eruit zien op uw zestigste?

“Gelukkig en met veel uitstraling.”

8. Hebt u een trucje om er snel beter uit te zien?

“Mijn Korres dagcrème, misosoep, umeconcentraat en Kukichathee.”

9. Nog een laatste beautytip?

“Luister naar je lichaam, je geest heeft er nood aan. Elke dag een misosoepje is een grote stap in de goede richting.”