De beautygeheimen van Sabine Peeters
Sabine Peeters Foto: rr
Welke magische crèmes en poeders gebruikt ze? En wat zijn haar beautyroutines? We vragen het aan visagiste en blogster Sabine Peeters.

 1. Waar haalt u de inspiratie voor uw look?

“Ik haal veel inspiratie via social media, runway reports en films. Alles wat een sfeer uitademt dat me aangrijpt, sla ik op. Het is leuk om échte trends toe te passen maar ze per s volgen doe ik niet. Voor mij persoonlijk grijp ik vaak naar een fifties-look. Het wulpse en vrouwelijke spreekt me wel aan.”

2. Welke beautyproducten gebruikt u?

“Ik heb een gevoelige huid dus ik kies mijn producten zorgvuldig uit. Estée Lauder, Babor, Bobbi Brown en M.A.C zijn mijn favoriete merken.” 

3. Wat zijn uw lievelingsbeautyadresjes?

“Parfuma, Cosmeticary, Kiehls en om te relaxen: Thermae Boetfort. Zalig.”

4. Welke beautytrend zal u nooit proberen?

“Er is geen enkele trend waar ik meteen voor overstag ga. Het is de kunst om elke trend te kunnen vertalen naar je eigen persoonlijke stijl. Maar ik zie mezelf niet snel als een David Bowie-lookalike rondlopen. Daar ben ik net niet androgyn genoeg voor.”

5. Sport u veel?

“Sinds januari ben ik terug weer fanatiek aan het sporten. Als stok achter de deur heb ik mijn personal trainer. Die houdt me gemotiveerd en stelt samen met mij bepaalde doelen. Zo gaan we eind augustus deelnemen aan een 1/8ste triathlon. Mensen denken dat je als voluptueus persoon niet aan sport doet. Wel, ik heb de beste conditie van al mijn vriendinnen."

6. Waar haalt u uw energie?

“Ik haal energie uit hard werken, mooie resultaten halen, veel afspreken met mijn vrienden en vriendinnen en goede seks.”

7. Hoe wilt u eruit zien op uw zestigste?

“Als ik er rond die leeftijd als mijn moeder kan uitzien, ben ik een tevreden vrouw. Of als Helen Mirren, dat mag ook .”

8. Hebt u een trucje om er snel beter uit te zien?

Powernapping en een goeie concealer. En een mascara opent je blik meteen.”

9. Neemt u soms dingen mee uit een hotelkamer?

“Als de badkamer productjes van Korres bevat, neem ik die zeker mee. En ook de oorstokjes en watjes. En mini tubes tandpasta. Altijd handig.”

10. Nog een laatste beautytip?

“Laat je wenkbrauwen niet zo maar door de eerste de beste schoonheidsspecialiste epileren. Slecht geëpileerde wenkbrauwen verpesten je hele gezicht."