HOW TO. De Katie Holmes-look.
Het campagnebeeld met Katie Holmes. Foto: rr
De Amerikaanse actrice Katie Holmes is de nieuwe ambassadrice van cosmeticamerk Bobbi Brown. De topvisagiste legt uit hoe je in enkele stappen tot de Katie-look komt.

Stap 1: Moisturizer 

“Moisturizer is noodzakelijk om de huid gehydrateerd en fris te houden. Het zorgt er ook voor dat de make-up gelijkmatig aangebracht kan worden. Masseer dus voor je met je make-up begint een gezichtscrème in de huid, gevolgd door een oogcrème die je rond de ogen dept.”

Stap 2: Concealer & Corrector

“Met de Concealer Brush brengt ik een corrector aan, in Bisque-kleur. Hij licht donkere kringen onder de ogen op en neutraliseert ze. Breng de corrector zo dicht mogelijk bij de wimperrand aan, en in de ooghoeken. Nadien smeer ik wat Creamy Concealer in Natural over de Corrector.”

Stap 3: Foundation

“Ik gebruik de Foundation Brush om de Long-Wear Even Finish Compact Foundation - in Natural – aan te brengen. Doe dat enkel op rode en oneffen plekjes. Om de juiste foundation te vinden smeerde ik verschillende tinten op Katie’s gezicht. Als de tint mooi opgaat in de huid, heb je de juiste kleur gevonden.”

Stap 4: Poeder

“Om de foundation vast te zetten, gebruik ik het Sheer Finish Loose Powder in Warm Natural.”

Stap 5: Blush

“Op de wangen komt de Desert Rose Blush. Ik ben geobsedeerd door blush: het maakt iedereen mooier en het licht instant het gezicht op.”

Stap 6: Lipstick

“Ik gebruikte Uber Pink Creamy Lip Color op de lippen. De kleur past mooi bij de natuurlijke tint van Katie’s lippen.”

Stap 7: Wenkbrauwen

“Katie heeft fantastische wenkbrauwen, die ik extra in de kijker zet met oogschaduw in Mahogany. Die brengt focus op de bruine ogen. Elke vrouw, of ze nu lichte of zware wenkbrauwen heeft, moet extra aandacht vestigen op de wenkbrauwen. Mooi verzorgde wenkbrauwen trekken de aandacht naar de ogen en laten ze groter lijken.”

Stap 8: Oogschaduw

“Op de onderkant van het ooglid komt de Violet Plum Long-Wear Cream Shadow Stick. Bovenaan ga ik over op de Bark Long-Wear Cream Shadow Stick, die ik ook gebruik alsceen dikke eyeliner.”

Stap 9: Eyeliner

“Ik trek een extra zwart lijntje onder de ogen.”

Stap 10: Mascara

“Last but not least, om Katie’s ogen extra ‘pop’ te geven, werk ik ze af met een laagje mascara. Hoe zwarter de mascara, hoe beter.”