De beautygeheimen van Sarah Yu Zeebroek
Sarah Yu Zeebroek Foto: Gwen De Vylder
Welke magische crèmes en poeders gebruikt ze? En wat zijn haar beautyroutines? We vragen het aan Sarah Yu Zeebroek, kunstenares en spilfiguur van de band Hong Kong Dong.

Waar haalt u de inspiratie voor uw look?

“Ik ben niet bezig met een bepaalde look. Ik doe alles op het gevoel en doe alleen wat ik leuk vind. Joni Mitchell en Patti Smith zijn misschien niet sexy in de ogen van mannen maar ik vind van wel. Iemand leuk vinden, enkel van op een foto te zien, kan ik niet. Ik moet iemand zien bewegen en zien hoe iemand is voor ik dat kan.”

Welke producten gebruikt u?

“Ik gebruik niet zo vaak make-up, alleen voor feestjes. Ik gebruik wel elke dag gezichtscrème, gezichtszeep en een scrub. Niets te chemisch, allemaal bio.”

Wat is uw schoonheidsgeheim?

“Experimenteren en doen waar ik zin in heb.”

Wat zijn uw lievelingsadresjes?

“Ik koop bijna al mijn beautyproducten in natuurwinkels in Gent, en dan vooral bij Bio-Planet. Als ik zin heb in een sauna, dan ga ik naar Shambalah in Buggenhout. Daar mogen bezoekers hun zwempak aanhouden. Een must voor mijn vriend.”

Welke beautytrend zal u nooit proberen?

“Alles kan. Ik ben nergens tegen. Alhoewel: als ik één ding niet kan verdragen is het fond de teint. Ik voel dan aan mijn gezicht dat er iets anders is dan anders.”

Sport u veel?

“Sommige mensen vinden het geen sport, maar ik doe twee keer per week aan yoga. Ik heb het altijd al gedaan, ook als kind al. Je voelt gewoon dat het goed voor je is, voor het lichaam, voor de stofwisseling en voor je organen. Ik doe het ook vaak thuis.”

Waar haalt u uw energie?

“Soms eens goed doorslapen kan wonderen doen. Maar het omgekeerde kan ook: ook van werken, of als ik iets leuks gedaan heb.”

Hoe wilt u eruit zien op uw zestigste?

“Gezond en gelukkig. Al de rest - zoals de kleur van mijn haar of hoeveel rimpels ik heb - is bijzaak.”

Hebt u een trucje om er snel beter uit te zien?

“Een gezichtsmassage kan wonderen doen als je moe bent. Door te drukken op bepaalde punten bevorder je de bloeddoorstroming waardoor de vermoeidheid weg trekt. Vooral rond de ogen merk je het verschil.”

Nog een laatste beautytip?

“Lach! Als je er niet goed uitziet, kan lachen de aandacht afleiden.”