In deze vijf spa's komt u volledig tot rust
Spa 5 Mondes Foto: rr
Vies winterweer? Geen beter excuus om een sauna, hamam of massage te boeken. Combineer een staycation met een bezoek aan een luxehotel met spa en kom er volledig tot rust.

1. Een dagje wellnessen in het woud, dat kan in de spa van luxehotel Dolce La Hulpe. De Spa 5 Mondes ligt immers midden in het Zoniënwoud. De spa is gekend voor zijn behandelingen en rituelen van over de hele wereld. De enige kopzorg die je er hebt: beslissen of je gaat voor een Balinese, Ayurvedische of Taoïstische massage, een authentieke hamam of een Japanse badceremonie.

www.dolcelahulpe.com

2. De spa van landgoed La Butte Aux Bois ligt aan het natuurreservaat Nationaal Park Hoge Kempen, dus aan natuur en rust geen gebrek. Het Spa Retreat La Forêt - 1.350 vierkante meter groot - bestaat uit Le Spa, Le Gym en een dermatologisch centrum. Beautyfanaten kunnen hun hart ophalen tijdens het vijfdaagse arrangement 'Days in Paradise'. Op de planning: peelings, massages, mani - en pedicure, gelaatsverzorgingen, lichaamspakkingen en slaaptherapie. De behandelingen gebeuren met het gekende merk Shiseido en de huisgemaakte producten van La Forêt. Het hotel heeft twee toprestaurants, La Source heeft zelfs een Michelinster, als daar tijd voor zou zijn tussen het baantjes trekken en de voetmassages door.

www.labutteauxbois.be

3. Spa's in Antwerpen komen en gaan, maar Hotel Julien en zijn spabehandelingen blijven een klassieker. Relaxen doe je er aan de kleinschalige cocktailbar, aan de gezellige open haard of in de city spa. Die bevindt zich in de gerestaureerde 16de-eeuwse kelders van het hotel. Reserveer een Quick Fix Facial van een halfuurtje of verwen jezelf met een Julien Half Day Ritual. Die behandeling bestaat uit een lichaamsmassage, het gebruik van de wellnessfaciliteiten en een gezonde lunch. Ook als niet hotelgast ben je welkom in de spa.

www.hotel-julien.com

4. Een hotel, een kuuroord, een restaurant en een kookatelier onder één dak, en toch blijft Wu Wei kleinschalig en gezellig. Geen toeters en bellen, ook niet in het wellnessgedeelte. De focus ligt er op de authentieke wellnessbeleving van water en warmte. Wu Wei heeft drie sauna’s, een binnen- en een buitenzwembad, een grote hamam, een heetwaterbad, een dompelton, verschillende rustruimtes met haardvuur en een uitgebreide kaart met behandelingen. Het winterarrangement bestaat uit een duobehandeling met voetenscrub en - pakking en een rugmassage. 

www.wuwei.be

5. Naxhelet in het Waalse dorpje Wanze is een topadresje voor golfers. Maar de plek is meer dan een golfterrein. Middenin het groen ligt het wellnessgedeelte, ondergebracht in een gerestaureerde hoeve uit de 17de eeuw. Je vindt er een zwembad, een zoutsteensauna, een hamam, ervaringsdouches en een kaart vol arrangementen met de producten van Thalgo en Ella Baché.

www.naxhelet.be