Geen gave huidjes op de catwalk van Moto Guo. De Maleisische ontwerper maakte maandag zijn debuut op de mannenmodeweek in Milaan, en zorgde meteen voor opschudding.

Niet zozeer zijn creaties vielen op - Guo toonde een 'gender-fluid' collectie die de naam Picnic in the Society meekreeg -  de aandacht van het publiek ging vooral naar de beautylooks. De ontwerper stuurde zijn modellen bedekt met puisten, pukkels, vlekken, zweren en uitslag de catwalk op. De Italiaanse visagiste Roberta Betti zorgde voor de make-up, een verklaring over waarom Guo voor de extreme acne-make-up koos, kwam er niet.

Zijn speelse en kinderlijke collectie is een ode aan de jeugd, en bij opgroeien en pubertijd hoort uiteraard een flinke dosis acne. Of puisten het écht tot een trend zullen schoppen, is nog af te wachten. Maar van Guo mogen de tubes concealer en foundation in de make-uptas blijven zitten. 

 

Milan Fashion Week Men New Fashion Designer #motoguo things are changing.... #milanfashionweek #newfashion #newfashiondesigner #milanfashioncampus

A photo posted by Create Your Future in Fashion (@milanfashioncampus) on

 

Backstage at @motoguo today with @fredrikstannow ?? #backstage #motoguo #SS17 #mfw #modeling

A photo posted by Martin Klok (@martinklok) on

 

Moto Guo SS17 @marcschulze__ #mfw #motoguo #ss17 #marcschulze

A photo posted by adlina (@___ss17___) on