SHOPPING. Drie keer ecobeauty
Self, een nieuw Belgisch merk Foto: rr
Effectief, gezond, mooi om in de badkamer te hebben en heerlijk om te gebruiken: de nieuwste lichting ecocosmetica kan tippen aan luxecosmetica. Opmerkelijk detail: de merken zijn meestal gemaakt door vrouwen met een missie én kennis van zaken.

1. SELF is een nieuw Belgisch merk en bestaat uit een gamma van honderd procent natuurlijke producten. Alle producten zijn  vrij van parabenen, artificiële geuren en andere chemische bestanddelen. Het label is het werk van Isabelle Ulenaers, die na de zoveelste teleurstelling van zogezegde volledig natuurlijke producten en de lege toekomstbeloftes voor een eeuwig jonge huid, haar eigen natuurlijke verzorgingslijn creëerde. Het idee voor Self was geboren.

Ulenaers garandeert de natuurlijke oorsprong van elk product en gebruikt enkel gecertificeerde recycleerbare verpakkingen. De belangrijkste ingrediënten: kokosolie, arganolie, macadam, sheabutter en mandarijn. Per product kan je op de website ook de volledige ingredientenlijst terug vinden. 

2. Heel wat biocosmetica komt uit het Hoge Noorden. Een van de bekendste merken is MÁDARA COSMETICS uit Letland, opgericht door Lotte Tisenkopfa-Iltnere. Inspiratie en ingrediënten haalt Tisenkopfa-Iltnere uit de Baltische weiden en bossen, de planten uit haar geboorteland zorgen voor uiterst effectieve en sterke cosmetica. Bestsellers zijn de Purifying Foam, de Regenerating Night Cream en de Deep Moisture Fluid

3. De missie van het Zweedse TRUE ORGANIC OF SWEDEN? Beautyproducten maken met de allerbeste organische ingrediënten, van het allerhoogste niveau. Het eerste product dat founder Tina de Sousa bedacht, was een ecoversie van Elizabeth Arden's befaamde Eight Hour Cream, All You Need Is Me. Nadien volgde een deodorant, Undercover Agent, en Face It, een serum voor het gezicht. In de pijplijn: een masker op basis van organisch zeewier. Het merk is ook online te koop via Douglas.