Beautylook: psychedelica volgens Peter Philips
Foto: catwalkpictures
Een sjiek meisje dat naar het Burning Man-festival gaat. Dat was de inspiratie van Peter Philips voor de make-up die hij gisteren voor het defilé van Fendi creëerde. Het resultaat: een psychedelische, speelse en haast kinderlijke beautylook.

‘Go for it’ had Fendi-ontwerper Karl Lagerfeld gezegd, en dat deed Philips dan ook. De Belgische visagist – die Creative & Image Director voor Dior Make-up is, maar tijdens modeweken graag tijd vrijmaakt voor freelance jobs bij Fendi en Dries Van Noten – ging aan de slag met felgekleurde Kryolan Aquacolor, een professionele waterschmink. De basis op de oogleden was bordeaux, donkergroen of paars, Philips werkte de ogen af met felgele en roze krullen, oranje streepjes en turquoise stippen.

Bij elk model tekende Philips verschillende details en werkte hij met andere kleurencombinaties. Enkele meisjes kregen een grote zonnebril op de neus, bij hen smeerde Philips oranje of gele lipstick over de lippen. De rest van het gezicht bleef clean. Een DIY-idee voor de zomerfestivals?