Gust Mertens legt eed af voor gemeenteraad
Gust Mertens (N-VA) legt de eed af onder toeziend oog van tijdelijk raadsvoorzitter Frans De Bont (Forum+) Foto: Jeanny Wouters
Donderdag 15 november werd tijdens de raadsvergadering een nieuw raadslid beëdigd. Gust Mertens uit Zondereigen is de vervanger van Erik Van der Vloet (N-VA) die direct na de verkiezingen besloot uit de gemeenteraad te stappen. Raadslid Mertens zal vanaf januari geen zitting hebben in de gemeenteraad want hij stond niet meer op de kieslijst bij de voorbije verkiezingen.

 Aan het begin van de raadsvergadering werd stilgestaan bij het overlijden van raadslid Jos Braspenning (CDK) op 6 november. Of hij voor de laatste raadsvergadering op 20 december wordt vervangen is nog niet bekend.

Tegen

Zonder stemming werd het nieuwe raadslidmaatschap aanvaard en kon Gust Mertens de eed afleggen. Vanwege ziekte van burgemeester Leo Van Tilburg werd de raad deze donderdag voorgezeten door Frans De Bont (Forum+). De diverse agendapunten werden meest goedgekeurd zonder stemming. Slechts over een agendapunt werd gestemd, en het eerste wat het nieuwe raadslid inbracht was 'tegen'. 

Milieustraat

Enige agendapunt waar ruimschoots over gesproken werd was de exploitatie van de milieustraat. Die wordt voor de komende negen jaar uitbesteed aan IOK Afvalbeheer. De administratieve afspraak hierover met de Nederlandse gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau moest hiervoor gewijzigd worden, omdat het huidige contract eind dit jaar afloopt. 'Omdat IOK een beter getal had, is besloten met hen in zee te gaan' legde schepen Ad Haneveer uit. Mochten de gemeenten niet tevreden zijn over IOK, dan is tussentijds onder de overeenkomst uit te komen, aldus de schepen. Ook dit agendapunt werd zonder stemming unaniem aanvaard.