Een studente verpleegkunde verkeert in levensgevaar nadat ze door een auto werd aangereden aan de Kiss&Ride zone aan de bibliotheek, aan de Zuid. De chauffeur, een 26-jarige man uit Gent, vluchtte, maar werd in de buurt opgepakt. Hij was onder de invloed van alcohol.

Het ongeval gebeurde rond 8 uur voor de stadsbibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein. Volgens omstanders kwam de bestuurder zwalpend en met veel te hoge snelheid de Kiss&Ride zijweg naast de bibliotheek opgereden. De wagen reed daar een jonge fietsster aan, een studente verpleegkunde.

Het meisje, een 21-jarige studente uit Lokeren, werd meters ver meegesleurd door de auto. Ze is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De fietsster reed reglementair, zegt het parket van Gent. Vervolgens reed de bestuurder van de Audi nog een andere auto aan, die tot stilstand kwam tegen een bushalte.

Twee mensen die op de bus wachtten, raakten lichtgewond. De Audi zelf kwam tegen de mobiele koffiebar op het Wilsonplein tot stilstand. De bestuurder vluchtte, maar werd verderop in de buurt een half uur later gevat.

De autobestuurder reed 70 tot 80 kilometer per uur in een Kiss&Ride-zone waar de snelheidslimiet op 30 kilometer per uur ligt. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van een verkeersdeskundige van het Gentse parket.

Het gaat om een 26-jarige Gentenaar. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij wordt donderdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in