Veel nieuwe namen op N-VA lijst
Foto: jdd
Gisterenavond heeft de lokale N-VA als eerste haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel goedgekeurd. Liefst 12 van de 21 kandidaten zijn nieuw in vergelijking met zes jaar geleden. Lijsttrekker Kristof Agache ziet dit als illustratie van het sterk wervend karakter van de partij: "Met enige trots stellen we een sterke lijst voor met een mooi evenwicht van ervaring en vernieuwing". Zoals eerder gemeld wordt de top drie gevormd door Agache en schepenen Benedikte Demunck en Leen Gryffroy. Op vier staat voorzitter Alexander Vanryckeghem. Plaats vijf is voor René Steyaert, voormalig personeelsmanager van Enso en actief in het bestuur van Atletiek De Pinte. Op zes vindt men Saskia De Leeuw, woordvoerder van de N-VA fractie in het Europees parlement en kleindochter van Mariette Boone uit Zevergem. Schepen Jeanine Maes duwt de lijst.

Greet VanDen Berghe staat op 7, Pieter Van Caeneghem en Veronique De Coeyere respectievelijk op 8 en 9. Op plaatsen 10 tot en met 20 vinden we verder Christophe Menschaert, Gert De Bruyker, Eric Smet, Laurens Neyens, Adinda DeBoevere, Yo Deconinck, Laurent Delbeke, OCMW-raadslid Lieve Strybos, Nico Monnoye, Philemon Claes en Rita Niemegeers. 4 van de 21 kandidaten waaronder schepen Gryffroy komen uit Zevergem.

In 2012 werd de lijst aangevoerd door Ferry Comhair, die ondertussen naar Gent verhuisde. Annemie Nijs stapte uit de politiek. Van raadsleden Marlies Deconinck en Hans Vlieghe (OCMW) was reeds geweten dat ze om uiteenlopende redenen niet meer op de ijst zouden staan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in