N-VA vraagt herenhuis op Oudstrijdersplein te sparen
Foto: idh
N-VA vraagt het stadsbestuur een negatief advies uit te spreken over een aangevraagde bouwvergunning om een herenhuis op het Oudstrijdersplein tot acht appartemlenten te verbouwen. Enkel de gevel zou blijven staan. N-VA pleit voor het behoud van de authenticiteit van dit huis.

Er werd een bouwaanvraag ingediend om een herenhuis naast het stadhuis op het Oudstrijdersplein te slopen, met uitzondering van de voorgevel. Ook de ruimte naast het herenhuis zou mee door bebouwing ingenomen om er acht appartementen te voorzien.

Rogier Lindemans, gemeenteraadslid voor N-VA in Halle, vraagt het Halse stadsbestuur om voor dit bouwproject geen vergunning af te leveren. "De gevel van het gebouw zou wel worden behouden, maar de rest van het gebouw zou worden gesloopt. We pleiten ervoor om het gebouw binnenin te restaureren en om te vormen tot kantoor- of karaktervolle woonruimte Een volledige nieuwbouw achter een oude gevel neemt helemaal de charme van het huis weg. Het resterende historische erfgoed in onze stad mag geen slachtoffer worden de heersende bouwwoede in de stad".

Het N-VA-raadslid merkt op dat het project niet te zien is op het digitaal omgevingsloket wat verplicht is.