Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw ambieert twee zetels
Foto: idh
Ook Vlaams Belang is klaar met zijn lijstvorming in Sint-Pieters-Leeuw. Voor de derde maal komt de partij in Sint)-Pieters-Leeuw op met een volledige lijst met voord e tweede maal huidig gemeenteraadslid Eddy Longeval als lijststrekker.

Op de tweede plaats staat Hilde Lanckmans en op de derde plaats jongerenkandidaat Laurent Houlez, vooral gekend in voetbalmiddens. Opmerkelijk is de hoge plaats van jongeren op de lijst.

"Het is niet onze ambitie om de burgemeester te leveren., wel om de burgemeester en de schepenen in het oog te houden. We gaan voor een constructieve oppositie zoals we in het verleden ook altijd gevoerd hebben; Onze ambitie wel om van een naar twee zetels te gaan ind e gemeenteraad. dat zou een zeer mooi resultaat zijn", aldus Eddy Longeval.

Vlaams Belang lanceert deze week een programma met tien punten die voor de partij belangrijk zijn. Zo moet betaalbaar wonen ene belangrijk speerpunt zijn voor het volgende bestuur, grote aandacht voor leefbaarheid en netheid van de wijken, meer blauw dichter bij de mensen door een politiepost in Zuun en Ruisbroek en meer inspanningen voor het behoud van de eigen cultuur en waarden. Opmerkelijk is dat Vlaams Belang zich afzet tegen de Drie Fonteinenbrug waar deze week de eerste spadesteek werd van gegeven omdat ze het nut en beoogde effect onvoldoende bewezen vindt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig