Rudi Vansnick nieuwe voorzitter SP.A Destelbergen-Heusden
Rudi Vansnick, de nieuwe voorzitter van SP.A Destelbergen-Heusden Foto: if
SP.A Destelbergen-Heusden heeft op haar eerste bijeenkomst van 2013 het nieuwe bestuur verkozen. Rudi Vansnick volgt Guido Rasschaert op als voorzitter. Valère Alyn krijgt de functie van ondervoorzitter. Walter Haes werd opnieuw verkozen tot secretaris, terwijl Johan Van Alboom de functie van penningmeester werd toegewezen.

 Rudi Vansnick (58), gegradueerd accountant van opleiding, is vooral bekend als informatica-autoriteit. Als zelfstandig consultant is hij vandaag vooral actief in de internetwereld. In 2000 werd Vansnick verkozen tot voorzitter van Internet Society Belgium (vzw), een organisatie die nationaal als wereldwijd voor de promotie van het internet staat. In 2012 werd hij, als eerste Belg, verkozen als lid van de Board of Trustees van Internet Society wereldwijd.

Zijn eerste publieke stappen in de politiek dateren van begin 2012. Als bestuurslid binnen SP.A Destelbergen-Heusden heeft hij zijn inbreng gedaan door de opbouw van de communicatie via de website in kader van de gemeenteraadseverkiezingen. Zijn ambities liggen vooral in de uitbouw van de wijkwerkingen en indien mogelijk deelname aan de verkiezingen in 2014.

‘Als voormalig bestuurslid van de gebuurtekring Eenbeekeinde heb ik gedurende zes jaar ervaring kunnen opdoen en de noodzaak tot locale aandacht voor de verzuchtingen en verwachtingen van de inwoners van de wijk leren kennen. Deze ervaring wil ik zeker inzetten voor een doelgericht plan over gans Destelbergen en Heusden. Samen met Curieus, S-Plus, VIVA en FOS zullen we de partij verder op de kaart zetten, onze oren spitsen en open staan voor een gesprek met ieder die onze steun of hulp nodig heeft als burger en inwoner van Destelbergen-Heusden’, zegt Vansnick.
 
‘Uiteraard zijn we blij met de drie mandatarissen in het gemeentebeleid. Onze verkiezingsslogan ‘terug van weggeweest’ is in realiteit omgezet. Er is voldoende ambitie in onze partij aanwezig om in 2014 ook op Vlaams en nationaal vlak enige inbreng te doen en desgevallend enkele kandidaten voor te stellen.’
 
Curieus Destelbergen-Heusden vzw houdt vanavond zijn jaarlijkse statutaire vergadering gevolgd door een nieuwjaarsdrink, om 20 uur in De Matroos in de Magerstraat 13 in Heusden.