CD&V pleit voor ondertunneling van spooroverweg in Wezemaal
CD&V voerde donderdagmorgen een actie aan het station van Wezemaal. Foto: if
Met een actie op donderdagmorgen vestigde CD&V Wezemaal de aandacht op de problematiek van de veiligheid aan de spoorwegovergang in de Langestraat in Wezemaal.

Het station van Wezemaal is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een mobiliteitsknooppunt in Rotselaar. Dagelijks zijn er meer dan 110 treinstops en stappen er 700 reizigers op of af.

"Wij willen hierop voortbouwen" zegt lijsttrekker Jelle wouters. "Een ondertunneling van de spooroverweg in de Langestraat zou een echte verbetering betekenen. Veiliger voor de pendelaars en beter voor een doorstroming van het fiets- en autoverkeer."

Volgens burgemeester Dirk Claes is uit recente contacten met Infrabel gebeleken dat de ondertunneling voorzien is voor 2021. 

CD&V pleit voor een verhoogd perron in Wezemaal, een overdekte fietsenstalling met camerabewaking en mobipunten. Voor de herlokalisering van het treinstation naar de Danone site in Rotselaar vraagt CD&V dat aan enkele belangrijke voorwaarden wordt voldaan. Daarbij horen een fietssnelweg langs de spoorweg en een ruimer treinaanbod met rechtstreekse IC treinen naar Brussel.