Open VLD ijvert voor een transparante communicatie naar de burger
Foto: if
Open VLD Holsbeek heeft vijf thema's in hun programma waarmee ze proberen de kiezer voor zich te winnen.

In de eerste plaats willen ze een transparante communicatie van de gemeente naar de burger. Daarbij hoort ook burgerparticipatie en meer digitale communicatie.

Een tweede thema handelt over een duurzaam, mobiel en veilig Holsbeek. Daarbij horen onder meer een buurtwerking en het aanpakken van gevaarlijke verkeersknelpunten. Aan de schoolomgevingen dient de zone 30 enkel afgedwongen worden op momenten dat de kinderen toekomen of vertrekken. En men pleit voor een nog fietsvriendelijker Holsbeek.

In een derde thema denkt Open VLD aan de senioren met plannen voor het oprichten van een platform waarlangs buurtcontacten aangemoedigd worden. Stimuleren van kangoeroewonen en een uitgebreid vervoersaanbod worden ook vermeld.

Een ander thema wil het bedrijfsleven stimuleren. Daarbij hoort een commercieel strategisch plan. Open VLD is voorstander van minder administratieve rompslomp bij  het organiseren van evenementen en voldoende gratis parkeerplaatsen in de dorpskernen. Een website over de economische en toeristische troeven van de gemeente kan ook stimuleren.

Tenslotte wil Open VLD een bruisend Holsbeek zien. De mensen meer verbinden en samen laten genieten zowel voor jong als oud.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in