CD&V Koekelare trekt als één team naar de kiezer
Dit is de voltallige CD&V-ploeg voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober eerstkomende. Foto: Eric Vanhooren
Afgelopen zondag 26 augustus, stelde de lokale CD&V-afdeling, in Huis Proot haar volledige lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. Met twaalf nieuwkomers trekt de CD&V in Koekelare de vernieuwing en verjonging door.

“Onze lijst is niet de lijst van één bepaalde persoon of van een aantal kopstukken, maar is wel een lijst van één team”, steekt lijsttrekker Tom Pollentier van wal. “Het is een ploeg van 19 mensen die gedreven zijn om zich samen in te zetten voor de Koekelaarse bevolking.”

Vernieuwing en verjonging

Het is een sterke lijst geworden met zeer geëngageerde en betrokken personen. “Ja, het is een lijst met stuk voor stuk mensen die reeds actief zijn en ook reeds iets betekenen voor Koekelare. Het is via engagement in een vereniging of via hun beroepsbezigheid. Bovendien is het een lijst geworden met veel verjonging en vernieuwing”, vervolgt Pollentier.  

Van de 19 kandidaten zijn er 12 kandidaten die voor de allereerste keer op een lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staan. “De jongste kandidaat is 18 jaar en de oudste 61. Met daartussen mensen van alle leeftijdsgroepen. De gemiddelde leeftijd bedraagt amper 42 jaar”, stelt CD&V-voorzitter en kandidaat Marnix Demey tot slot.

De lijst ziet er zo uit

Zoals eerder reeds gepubliceerd fungeert oud schepen en provincieraadslid Eric Huyghe (61) met veel overtuiging als lijstduwer. Verder volgen: oud OCMW-voorzitter Paul Jonckheere (18), Jean-Pierre Vanoverbeke (17), Marleen Vanhove (16), Nadia Van Lerberghe (15), Dina Everaert (14) en Kristof Follet op 13.

Op plaatst 12 vinden we youngster Chalina Vandevelde, 18jaar oud en tevens de jongste kandidaat op de lijst. Op 11 komen we Dries Bryon tegen en op 10 staat Ellen Lingier 

Ook een nieuweling is Sam Dewulf, hij staat op plaats 9, gevolgd oor Tine Maertens op 8. Op zeven prijkt Patrick Timmerman en op zes staat Myriam Schreel.

Top vijf

Dan duikelen we de top vijf binnen met Hans Uytenhove op 5, Emely Huyghe op 4, voorzitter Marnix Demey op 3, Kaat Depreitere op 2 en afsluiten doen ze bij de CD&V met lijsttrekker Tom Pollentier.

Als lijsttrekker is Tom Pollentier enorm fier deze lijst te mogen aanvoeren. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we met deze vernieuwde jonge ploeg aangevuld met enkele ervaren krachten, wel degelijk mee het verschil kunnen maken in Koekelare”, onderstreept een enthousiaste Tom Pollentier. “Deze lijst staat dan ook waarvoor wij als partij voor staan. Engagement, betrokkenheid, zorgzaamheid, enthousiasme, samenwerking en positivisme.”

Niet de partij die conflicten opzoekt

“Wij zijn niet de partij of de mensen die het conflict opzoeken of van de grote tafelspringers die het allemaal wel eens vlug gaan veranderen”, vervolgt de CD&V lijsttrekker. “Neen integendeel, wij zijn een team die streeft naar verbinding, die luistert naar de mensen en vandaar uit kijkt waar kan bijgestuurd worden.”

“Het gaat er niet over om alles te moeten veranderen in Koekelare , want we hebben er lang aan meegewerkt, maar het gaat erom om werk te maken van een evenwichtig beleid waar iedereen, iedere bevolkingsgroep, iedere doelgroep, leeftijdsgroep, wijk en deelgemeente zich goed bij voelt en dit niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn”, aldus Pollentier.

“Met CD&V zijn wij er van overtuigd dat wij met onze ploeg degelijk het verschil kunnen maken voor de Koekelaarse bevolking. We hebben in het verleden reeds bewezen dat we een partij zijn van bestuurders, van mensen die de handen uit de mouwen willen steken om het verschil te maken.”

“De sterkte van onze gemeente, het hier graag leven, wonen en werken dit is niet de verdienste van alleen de politiek, laat staan van één persoon of van één partij; dit is het werk van vele mensen over vele jaren heen en dit is vooral het werk van de Koekelarenaar zelf. Onze slogan is dan ook: ‘Samen zijn Wij Koekelare’”.

“Wij staan dan ook klaar om met nieuwe mensen maar ook met de nodige ervaring voor een verfrissing in het Koekelaars beleid te zorgen en onze verantwoordelijkheid binnen een bestuursmeerderheid op te nemen. Wij hebben de mensen hiervoor maar ook de ideeën die we binnenkort ook naar buiten zullen brengen”, besluit lijsttrekker Tom Pollentier.  

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in