Open VLD klaar met huiswerk voor gemeenteraadsverkiezingen
Op de foto zien we de 14 nieuwkomers in het Koekelaarse politieke Open VLD landschap in het gezelschap van lijsttrekker Jan Lievens en lijstduwer Willy Boone. Drie kandidaten ontbreken op de foto wegens op reis. Het zijn: Johan Deceur, Karien De Muynck en Katrien Vandecasteele. Foto: Eric Vanhooren
Het bestuur van Open VLD Koekelare heeft gisteren maandag 27augustus, haar goedkeuring gegeven aan de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018. Lijsttrekker is vastgoedmakelaar Jan Lievens, hij trekt met veertien onervaren nieuwkomers en vier geslepen vossen ten strijde en hoopt 25 procent van de stemmen binnen te rijven en de huidige coalitie SP.A - N-VA te doorbreken.

Dat het de afgelopen maanden rommelde binnen het huishouden van de Open VLD-familie in Koekelare, is al lang geen publiek geheim meer, met als gevolg dat voorzitter Henk Dejonghe, in juni 2017 nog als lijsttrekker aangeduid, zijn ontslag indiende. Dejonghe wou in Koekelare – al dan niet met medeweten van de top van de partij – een kartel met N-VA op de been brengen maar dat werd hem door zijn achterban  niet in dank afgenomen. Voorzitter ad interim Frans Verhelst: “We blikken op de voorbije maanden niet meer terug en zien hoopvol de toekomst tegemoet. Er werd geopteerd om een nieuwe generatie met jonge politici te lanceren en schuiven jonge kandidaten naar voren door ze een belangrijke plaats toe te wijzen op de lijst.”

Mix van ervaring en jeugdig enthousiasme

De lijst wordt vooral gedragen door tal van jonge enthousiaste mensen die achteraan ondersteund worden door ervaren rotten in het politieke vak. “Dit sterk team bestaat uit 10 mannen en 9 vrouwen tussen 21 en 69 jaar”, vervolgt Frans Verhelst. “Het is een evenwichtige lijst bestaande uit zowel ondernemers, bedienden, arbeiders, landbouwers als gepensioneerden.”

“De lijst wordt gedragen door onze uittredende mandatarissen: Jan Lievens en Willy Boone, beiden gemeenteraadslid; en Joan Deceur (OCMW-raadslid), alsook de dochters van Frans Verhelst (huidig gemeenteraadslid) en Noël Vandecasteele (huidig OCMW-raadslid), geeft Frans Verhelst tot na de verkiezingen zeker nog lokaal ad-interim voorzitter.”

Lijsttrekker Jan Lievens is enorm enthousiast over de schwung die ontstaan is bij het samenstellen van de lijst: “In amper 14 dagen hebben we een ijzersterke lijst kunnen samenstellen, waarbij de jongeren het voortouw kunnen nemen. Het enthousiasme druipt er van af. Mijn kandidaten staan te popelen om in actie te schieten en volop campagne te voeren.”

Open VLD trekt met gezonde ambitie naar de stembus. Lievens: “We gaan voor 25 procent van de stemmen en hopen hiermee de huidige coalitie SP.A en N-VA te kunnen openbreken“, zo besluit lijsttrekker Jan Lievens.

Zo ziet de lijst eruit

Lijsttrekker is de 31-jarige Jan Lievens, gevolgd door elf nieuwkomers: Katrien Vandecasteele(2), Pieter Doom (3), Els Verhelst (4), Kelly Vanwelsenaers (5), Sam Coene (6), Imany Vandenberghe (7), Yella Depuydt (8), Carmen Everaert (9), Paul De Soete (10), Tom Vanhooren (11) en Kamiel Borra (12). Ouwe rot in het vak Johan Deceur staat op de 13de plaats gevolgd door twee nieuwkomers: Karien De Muynck (14) en Lieve Vanpraet (15). Oud gedienden Nicole Uittenhove (16) en Frans Vermeersch (17) gaan de laatste nieuwkomer Jerome Depoorter (18) en lijstduwer Willy Boone (19) vooraf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in