Paul Jonckheere toch kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen
De 59-jarige Paul Jonckheere maakt na twaalf jaar stilzwijgen, bij de CD&V zijn comeback. Foto: Eric Vanhooren
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober eerstkomende, zal Paul Jonckheere (59) toch opnieuw terug te vinden zijn op de lijst van CD&V Koekelare. Naar we uit goede bron hebben vernomen, heeft ook Kristof Follet zich geëngageerd om op de CD&V-lijst te prijken, wat maakt dat de CD&V nog een plaats moet invullen.

Het zag er zeer lange tijd naar uit, dat Paul Jonckheere niet meer op het politieke toneel zou verschijnen. Hij heeft zich immers sinds 2006 definitief teruggetrokken uit de actieve politiek.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan zo blijkt nu, want zowel voorzitter Marnix Demey als fractieleider en lijsttrekker Tom Pollentier, bevestigen nu dat Paul Jonckheere na twaalf jaar van de politieke radar te zijn verdwenen, hij opnieuw kandidaat is voor de CD&V met de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Ervaren rot in de lokale politiek

Paul heeft ervaring zat in de politiek in Koekelare, zodat we hem zonder -in de periode 1994-2006, maar eventjes twaalf jaar lang OCMW-voorzitter, waarvan ook zes jaar gemeenteraadslid voor CD&V.

In 2006 stopte Paul Jonckheere met de actieve politiek en zetelde zijn echtgenote Marie-Paule enkele jaren in de gemeenteraad. In 2011 werd Paul nog gelauwerd door het gemeentebestuur als eremandataris en Ere-OCMW- voorzitter.

Achter de schermen

Maar de 59-jarige Koekelarenaar verdween wel uit het politieke zicht maar bleef de voorbije jaren weliswaar achter de schermen meewerken en bleef ook  actief lid van het CD&V-bestuur in de Fransmansgemeente.

Paul Jonckheere is actief als landbouwer en woont samen met ‘zijn’ Marie-Paule, in de Zuidstraat 79. Samen hebben ze vier kinderen. 

“Wij zijn verheugd dat Paul met zijn ervaring terug zich ten volle wil engageren op de CD&V Lijst. Hij is de grote ondersteuning voor onze CD&V ploeg”, onderstreept lijsttrekkeer Tom Pollentier. “Wij zijn echt verheugd dat Paul met zijn ervaring, zich terug zich ten volle wil engageren op de CD&V Lijst.”

Net voor we dit artikel publiceren vernemen we uit zeer betrouwbare bron dat ook Kristof Follet heeft toegezegd om op de CD&V-lijst te staan met de komende gemeenteraadsverkiezingen, zodat – als dit wordt bevestigd – er nog één plaats vacant is op de lijst. Maar ook hier volgens onze bron, is het een kwestie van enkele uren vooraleer alles rond zal zijn en de twee laatste kandidaten officieel zullen kenbaar gemaakt worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in