Henk Dejonghe trekt met de lijst ‘Open Liberaal’ en vijftien nieuwkomers naar de komende gemeenteraadsverkiezingen
Lijsttrekker Henk Dejonghe op de foto met das, trekt met vier trouwe luitenants en vijftien nieuwkomers onder de vlag 'Open Liberaal', naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober.2018. Foto: Eric Vanhooren
Henk Dejonghe en Frank Logghe, architecten van ‘Open Liberaal’, trekken met vier trouwe luitenants en vijftien nieuwkomersnaar de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober.

Dat bij alle lokale politieke partijen in een verkiezingsjaar iedereen en zeker de partijvoorzitters op de toppen van de tenen lopen bij het zoeken naar geschikte kandidaten kan niemand ontkennen, want de politiek zowel nationaal als lokaal moet de laatste jaren heel veel aan geloofwaardigheid inboeten. Niet verwonderlijk dus dat niet iedereen staat te springen om kleur te bekennen en op een lijst te staan. Maar beiden en met hen hun gehele achterban, geloven rotsvast in deze vernieuwing.

Met volle goesting

Dat er al geruime tijd onenigheid was binnen Open VLD was ondertussen een publiek geheim geworden, maar niemand heeft daar baat bij stellen Henk Dejonghe en Frank Logghe, architecten van de nieuwe lijst ‘Open Liberaal’ die ze op 14 oktober presenteren aan het kiespubliek in het mooie landelijke Koekelare, de Fransmansgemeente waar zo veel te beleven valt en zoveel te beiden heeft. 

“Dit hoofdstuk ligt achter ons en we kijken de toekomst hoopvol tegemoet”, vertellen Henk en Frank, respectievelijk lijsttrekker en lijstduwer van de nieuwe lijst ‘Open Liberaal’. “Na het vrijwillig afhaken van enkele mandatarissen – van dumpen is geenszins sprake zoals onlangs in de pers verschenen – kijken we en trekken we met volle goesting en in een blok naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.”

“We zijn er in geslaagd een volledige en sterke kandidatenlijst aan de kiezer te presenteren, die bestaat uit een mix van ervaren kandidaten en aanstormend talent. Een lijst die voor Koekelare representatief en vernieuwend is”, valt Henk Dejonghe tijdens een gemoedelijke babbel verrassend met de deur in huis.

En Henk Dejonghe en alle ’Open Liberaal’-kandidaten hebben er alle vertrouwen in want de energie en gedrevenheid straalt effenaf van hun gezicht. “Alle kandidaten brengen een grote mate van deskundigheid mee en hebben ieder hun diverse achtergronden. Ze komen zowel uit het bedrijfsleven, de overheid, het verenigingsleven, de hulpverlening en het welzijnswerk”, vertelt Henk Dejonghe enthousiast. “Bovendien laat de lijst een duidelijke verjonging zien, goed voor nieuwe frisse ideeën. En…. we mogen ook stellen dat er een goede evenwichtige verdeling is tussen mannen en vrouwen die heus niet onwetend zijn maar met kennis van zaken hun inbreng hebben. Alle kandidaten blijven hun liberale waarden behouden waarbij iedereen evenwaardig is en telt.”

“Jong en oud, nieuwkomer of oudgediende, elk met zijn eigen idealen en hun eigen achterban hebben een hart voor Koekelare. Met Open Liberaal zit het snor in het mooie landelijke Koekelare”, zo besluit lijsttrekker Henk Dejonghe die nog meegeeft dat alle kandidaten staan voor een eerlijke, open en integere lokale politiek, gebaseerd op een inhoudelijk sterk verkiezingsprogramma waarbij elke burger van Koekelare telt.“

De 19 kandidaten

Lijsttrekker met het nummer1: Henk Dejonghe (52) is stedenbouwkundig medewerker van beroep, 2) Melissa Buffel (40),komst als inspecteur bij de Vlaamse overheid aan de kost 3) Jan Lievens (31), verdient zijn boterham als zelfstandig makelaar in onroerende goederen 4) Sofie Van Haverbeke (39) is douanier, 5) Tony Logghe (43), staat als kok achter het fornuis 6) Ann Taveirne (53),s thuisverpleegster 7) Johan Luypaert (55), is van beroep truckchauffeur, 8) Heidi Coussens (36), komt als management assistent bij het Vlaams Instituut voor de Zee aan haar trekken, 9) Pascal Lust (48), is arbeider, 10) Yella Depuydt (34), is fotograaf, 11) Thomas Lauwyck (25), komt als tuinaanlegger aan de kost, 12) Maria Vanryckeghem (62) is gepensioneerd, 13) Demis Delaeter (21) is student onderwijzer, 14) Marie-José Anthierens (61) is landbouwster, 15) David Witpas (41) komt aan de kost als dakdekker, 16) Viviane Vanoverbeke (57) is huisvrouw, 17) Gaby Simoens (62) is in het dagelijkse leven productiemanager, 18) Annelies Demuynck (38) is busbegeleidster bij De Negensprong en 19 Lijstduwer Frank Logghe (51) is zelfstandig restaurantuitbater.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in