Patrick Lansens ziet met ‘Lijst van de Burgemeester-SP.A’ vijfde ambtstermijn als burgervader best zitten
Burgemeester Patrick Lansens (SP.A) stelde onlangs uitvoeirg zij lijst voor waarmee hij naar de komende gemeenteraadsverkiezingen trekt op zondag 14 oktober aanstaande. Een mix van ervaren rotten in het politeke vak en jong energierijk geweld. Foto: Eric Vanhooren
Uittredend burgemeester Patrick Lansens (SP.A) ziet met de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018 in zicht, een vijfde ambtstermijn als burgervader van het mooie landelijke polderdorp Koekelare best zitten. Met een goed uitgekiende en uitgebalanceerde lijst trekt Lansens met flinke dosis ambitie naar de kiezer. De doelstelling is overduidelijk stelt burgemeester Lansens: “we willen met ons team bij de komende verkiezingen, veertig procent van de stemmen halen!”

Niemand zal uittredend burgemeester Patrick Lansens (SP.A) nog smoelen leren trekken in de politiek. De man, straks op 5 augustus, 54 lentes jong; heeft 24 jaar politieke ervaring op zijn teller staan en weet dus als geen ander waar de klepel hangt en Abraham de mosterd haalt.

Ervaring & jong geweld

Lansens trekt naar eigen zeggen naar de gemeenteraadsverkiezingen met een zeer goed uitgekiende, gevarieerde en uitgebalanceerde lijst. “Mijn team bestaat uit tien vrouwen en negen mannen. Dertien van hen stonden de vorige keer ook op de lijst en zes nieuwe jonge veulens doen hun intrede”, valt de Koekelaarse burgervader met de deur in huis. “We hebben ook gezorgd voor een zeer goede geografische spreiding. Zo zijn alle deelkernen vertegenwoordigd. Zande telt één kandidaat, De Mokker 3, Bovekerke 3 en de rest komt uit Koekelare zelf.”

“Andere pluspunten zijn dat de kandidaten uit alle lagen van de bevolking komen, geëngageerd zijn in het verenigingsleven, uit alle leeftijdscategorieën stammen (21 -70 jaar) en we een zeer ruime waaier aan kandidaten hebben wat hun opleiding en ervaring betreft”, klinkt het bij Patrick Lansens.

Aan ervaring zal het de ploeg zeker niet ontbreken. De burgemeester zelf is met zijn 24 jaar dienst degene met de meeste ervaring in het gezelschap. Daarnaast telt de groep vier schepenen: één met 18 jaar ervaring en drie nieuwelingen met bijna zes jaar ervaring. Het team van de burgervader heeft ook de voorzitter van de gemeenteraad in de rangen, drie gemeenteraadsleden, allen met minstens 12 jaar ervaring: de voorzitter van het OCMW en twee OCMW-raadsleden.

Ambitieus

De Lijst van de Burgemeester-SP.A is ambitieus. “Ja, we mikken hoog maar realistisch. Bij de vorige verkiezingen behaalden we negen zetels en 39 procent van de stemmen en dat was twee zetels meer dan in 2006 en dit met 37 procent van de stemmen. Dus beter doen dan in 2012 moet onze ambitie zijn”, vertelt Lansens enthousiast. “We willen minimum 40 procent van de stemmen binnenhalen! Het aantal zetels hebben we zelf niet in de hand. Acht zetels met 40 procent maar evengoed 9 zetels met 39 procent behoort tot de mogelijkheden. Het enige dat we voor ogen hebben is er op vooruitgaan. Ondertussen werken we aan een nieuw programma voor de periode 2019-2024. Dit komt er op basis van onze ruime ervaring en wat we bij onze inwoners horen”, besluit huidig Koekelaars burgemeester Lansens die met dit team graag wil verder werken aan een mooiere en betere gemeente waar het goed is om te wonen voor iedereen.

Zo ziet de lijst eruit

Patrick Lansens (53) trekt de lijst. Jessy Salenbien (42) staat op twee, Stijn Ramboer (36), Carole Himpens (53)en Kelly Tanghe (37) volgen respectievelijk op drie, vier en vijf. Op zes staat Dirck Devreker (67), Urbain Scharmin op stek zeven is met zijn zeventig lentes de oudste kandidaat en studente Laura Cools op de achtste plaats is met haar 21 lentes, de jongste op de lijst. De volgende namen volgen in de juiste rangorde. Danny Gotelaere (56), Els Cuvelier (45), John Eeckloo (39), Tania De Vlaminck (44), Natasja Sioen (39), Roy Vandendriessche (30), Heidi Meulemeester (38), Twiggy Sys (42) en Rik Dubois (64). Huidig schepen van Sport Dirk Ampoorter (55) duwt de lijst. Zijn echtgenote Anne-Marie Spriet (55) staat op de achttiende plaats.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in