CD&V Koekelare kiest voor nog meer vernieuwing en verjonging
De CD&V trekt de lijn van de vernieuwing en verjonging door. Lijsttrekker Tom Pollentier stelde drie nieuwe kandidaten voor die voor het eerst op een lijst zullen prijken. Het zijn v.l.n.r. Chalina Vandevelde, Patrick Tommerman en Marleen Vanhove. Foto: Eric Vanhooren
De CD&V-afdeling van de Fransmansgemeente Koekelare, trekt volop de kaart van de vernieuwing en verjonging. Lijsttrekker Tom Pollentier maakte gisteren nog drie nieuwe kandidaten bekend waardoor het totaal aantal nieuwkomers op de lijst oploopt tot tien.

Als eerste nieuweling schuift lijsttrekker en huidig fractieleider in de gemeenteraad Tom Pollentier, de heer Patrick Timmerman naar voor. Patrick is 53 jaar en de echtgenoot van Hilde Ragolle, die de voorbije keren telkens op de CD&V-lijst prijkte. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen neemt Patrick met veel ambitie de rol van Hilde over.

Patrick en Hilde hebben twee dochters en runnen samen een landbouwbedrijf op de Koekelareberg. Daarnaast is hij ook werkzaam in de Delhaize te Koekelare en actief in de landelijke organisaties en onder andere lid van de landelijke Gilden. Patrick is ook lid van kaartersclub KAVAKO.

Patrick wil als landbouwer, samen met de CD&V-ploeg de nodige aandacht en ondersteuning geven aan de Koekelaarse landbouw.

Tweede nieuwkomer in het lijstje van drie, is Marleen Vanhove, 43 jaar oud en getrouwd met Dimitri Rosseel. Samen hebben ze twee dochters: de tweeling Elke en Fien 18 jaar. Het gezin woont in de Bisschophoekstraat. Marleen  werkt als zorgkundige bij het Wit Gele Kruis en is daarnaast nog actief als spelend lid bij toneelkring Wilt van Gheeste en pronkte als actrice dus reeds meermaals op de theatervloer van cultuurzaal de Balluchon. Marleen is ook lid van KVLV Koekelare en is ook een fervent dansliefhebster.

Marleen Vanhove wil uit hoofde van haar beroep, de nodige aandacht besteden aan zorg en welzijn voor de Koekelaarse bevolking. Daarnaast vindt ze ook de ondersteuning van het verenigingsleven een belangrijk onderwerp.

Als laatste nieuwkomer pakt Tom uit met Chalina Vandevelde. Zij is  met haar 18 jaar de jongste kandidaat op de CD&V-lijst. Chalina werkt bij Renmans in Koekelare. Chalina is zeer actief in het jeugdwerk. Zo is ze sinds afgelopen jaar hoofdleidster van de Chiromeisjes en zit ze namens de Chiro ook in de gemeentelijke jeugdraad. In haar vrije tijd gaat ze soms zwemmen of doet ze aan kantklossen samen met haar oma. “Als jongere actief in het jeugdwerk is ze dan ook de geknipte persoon om mee te ijveren voor een goede ondersteuning van het jeugdwerk en de nodige voorzieningen voor de jeugd”, onderstreept Pollentier.

“In totaal zitten we met CD&V Koekelare al aan tien nieuwe kandidaten op de lijst. Daarmee trekken we verder voluit de kaart van de vernieuwing en verjonging, gekruid met de nodige ervaring”, aldus nog de lijsttrekker. “Het zijn stuk voor stuk gedreven kandidaten die als één team zich op een positieve manier willen inzetten voor Koekelare.”  

Eerder al maakt de CD&V van Koekelare reeds zeven nieuwkomers bekend die voor de eerste keer op zondag 14 oktober op de CD&V-lijst zullen prijken.