Jolien en Melissa twee jonge dames met pit zetten schouders onder Groep 21
Jolien en Melissa met in het midden lijsttrekker Kristof Pillen. Foto: Eric Vanhooren
Nadat ‘Groep 21’ vorige maand reeds drie nieuwe kandidaten voorstelde, pakt lijsttrekker Kristof Pillen opnieuw uit met twee nieuwe, gemotiveerde, jeugdige, vrouwelijke kandidaten die op zondag 14 oktober de lijst van Groep 21 zullen versterken. Twee pittige dames die – als we Kristof Pillen mogen geloven – weten wat ze willen.

“Begin dit jaar stelden wij ons nieuw project voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor, luisterend naar de naam ‘Groep 21’. Met 21 kandidaten: jong en oud, nieuwkomers en ouwe rotten in het politieke vak. Samen trekken we op één lijst, als één groep naar de verkiezingen…. Samen voor Hooglede-Gits”, benadrukt de lijsttrekker. “Het is dan ook met trots dat ik nog twee nieuwkomers in de Hoogleedse politiek mag verwelkomen en voorstellen. Twee dames met pit die er in geloven en hun schouders onder ons project willen zetten.”

Jolien Roose

“De 27-jarige Jolien Roose woont in de ‘Hardenburg’-wijk op St Jozef De Geite”, schetst Kristof Pillaert. ”Ze werkt als uitzendconsulente bij Experza, afdeling bouw. Haar vriend is Gert-Jan Roelens. Jolien is een gedreven jonge dame die tot vorig jaar leidster was bij Chiro ’t Geetje. Ook dit jaar is ze nog zeer actief bij Chiro ’t Geetje als volwassen begeleidster.

“Graag streef ik mee naar een levendige en jeugdvriendelijke gemeente. Ik wil hierbij graag rekening houden met de stem van alle kinderen en jongeren. Daarom wil ik mij inzetten voor een gedragen jeugdbeleid op hun maat”, pikt Jolien in. “Ik wil dit realiseren door hen te betrekken, in niet enkel de opmaak, maar ook tijdens de uitvoering en opvolging van het jeugdbeleid. Niet elke jongere maakt deel uit van de jeugdraad, daarom willen wij extra inspanningen leveren om ook de jeugd die niet aan een vereniging verbonden is een klankbord te bieden.”

“Zo streven we in ons beleid naar een correcte weerspiegeling van de gemeente met aandacht voor diversiteit”, besluit Jolien. “Om dit mee te helpen verwezenlijken kies ik voluit voor Groep 21, een groep die de jeugd effectief een stem geeft.”

Melissa Debacker

Tweede nieuwkomer is de 28-jarige Melissa Debacker. “Melissa woont met haar man Jan Dereyne in de Stationsstraat te Gits. Samen hebben ze twee jonge kinderen: dochter Sam, die sinds februari gestart is in het peuterklasje van de Vrije basisschool in Gits; en zoontje Gust van 18 maanden. Tot voor kort was Melissa tewerkgesteld als coördinator van de sportwerking in het Dominiek Savio Instituut”, aldus Kristof Pillaert. “Sinds januari heeft ze een nieuwe uitdaging als kwaliteitscoördinator bij vzw Paideia, een overkoepelende organisatie van zes IBO’ s en een kinderdagverblijf.”

“Voorgaand aan haar actieve beroepsloopbaan deed Melissa weekendwerk in het Onbeschreven Blad en ’t Geniep”, vervolgt Kristof. “In haar vrije tijd is Melissa  actief bij de nieuwe damesminivoetbalploeg ‘De Gitse Vlammen’, speelt ze toneel bij ’t Amateurke en is ze tevens bestuurslid van G-sportclub Gidos.” 

“Als jonge mama en vanuit mijn werkomgeving wil ik mij engageren voor kwaliteitsvolle en betaalbare opvang voor elk kind in onze gemeente, verkeersveiligheid en openbare speeltuinen gecombineerd met groene ruimtes”, verduidelijkt Melissa haar visie. “Ook in het kader van mijn engagement bij G-sportclub Gidos wil ik mij inzetten zodat ook mensen met een beperking alle kansen krijgen in onze maatschappij. Om dit doel te bereiken kies ik resoluut voor Groep 21, een groep mensen met ambitie en zin voor verantwoordelijkheid. Daar zet ik graag mee mijn schouders onder”, besluit de 28-jarige overtuigend.

Blij met ambitieuze dames

“Als lijsttrekker en als groep zijn wij heel trots dat wij deze twee ambitieuze jonge dames aan de lijst van Groep 21 mogen toevoegen”, benadrukt Pillen. “Deze twee nieuwe gedreven kandidaten tonen nogmaals duidelijk aan waarvoor Groep 21 staat. Het is een vernieuwend project die nieuwe mensen een kans wil geven om op een ambitieuze en verantwoordelijke manier het beleid van onze gemeente mee uit te stippelen.”

“Ervaren en nieuwe kandidaten brengen samen evenwichtige en innovatieve programmapunten naar voor. Zo  kunnen we ervoor zorgen dat onze gemeente op een positieve manier evolueert. Samen voor Hooglede en Gits”, besluit Kristof Pillen.