Torhoutenaar Nick Mouton krijgt vierde plaats op SP.A-lijst provincieraadsverkiezingen
Nick Mouton met zoontje op de scouders in het gezelschap van nationaal SP.A-voorzitter en tevens West-Vlaming Jihn Crombez. Nick kreeg afgelopen donderdag in OC De Schouw, de vierde plek op de SP-lijst voor de provincieraadsverkiezingen. Foto: Facebookpagina Nick
Op zondag 14 oktober 2018 staan niet alleen gemeenteraadsverkiezingen op het menu, de burgers dienen ook hun stem uit te brengen voor een nieuwe provincieraad. Een provincieraad die een totaal ander gelaat krijgt. SP.A-West-Vlaanderen hield in OC De Schouw in buurgemeente Lichtervelde haar provinciaal congres en daar kreeg Torhoutenaar Nick Mouton de vierde plaats toegewezen op de provincieraadslijst voor het district Brugge.

Na de verkiezingen in oktober 2018 zal het provinciebestuur er totaal anders uitzien. Door de interne staatshervorming daalt het aantal raadsleden van 72 naar 36. Ook het aantal kiesdistricten daalt van zeven naar drie. Er dienen dus lijsten opgesteld te worden in drie districten: Kortrijk-Roeselare-Tielt, Oostende-Westhoek en Brugge.

Nationaal SP.A-voorzitter John Crombez die enige tijd geleden ‘Het nieuwe socialisme’ voorstelde, wordt hierin gevolgd want de West-Vlaamse SP.A trekt volop de kaart van de vernieuwing op de kandidatenlijsten.

Voor het kiesdistrict Brugge trekt de 32-jarige Vicky Reynaert de lijst. Zij is doctor in de politieke wetenschappen en sinds 2013 gemeenteraadslid in Beernem. Op nummer twee staat Tom Willems, 27 jaar en voorzitter van Jong-Socialisten Brugge. De derde stek wordt ingenomen door Anneloor Laevens, 34 jaar en OCMW-raadslid in Oostkamp. Op de vierde plaats prijk Torhoutenaar Nick Mouton.

Ex schepen

Nick Mouton, is een ontwikkelaar juridische opleidingen voor de publieke sector & social-profit. Nick Mouton woonde een tijd geleden in Lovendegem en was er lid van de N-VA. In 2006 was hij kandidaat voor de N-VA op de kartellijst met CD&V. Tussen 2007 en 2012 was hij schepen van Cultuur en Lokale Economie. In 2012 was hij lijsttrekker van de onafhankelijke N-VA-lijst, maar belandde in de oppositie.

Eind 2013 nam hij ontslag uit de partij en de gemeenteraad omdat hij zich niet meer kon verzoenen met de sociale koers van de N-VA. Hij stapte over naar de SP.A.

Nick Mouton woont al enkele jaren in Torhout en krijgt nu bij de SP.A de vierde plaats toegewezen voor de komende provincieraadsverkiezingen. Mathijs Goderis en Annick Lambrecht, respectievelijk gemeenteraadslid en kamerlid uit Brugge, duwen samen de SP.A-lijst.

SP.A-kandidaten district Brugge

  1. Vicky Reynaert (Beernem)
  2. Tom Willems (Brugge)
  3. Anneloor Laevens (Oostkamp
  4. Nick Mouton (Torhout)
  5. Mériem Mokran (Knokke-Heist)
  6. Steven Arents (Blankenberge)
  7. Nadia Hendrickx (Jabbeke)
  8. Mathijs Goderis (Brugge)
  9. Annick Lambrecht (Brugge)