SP.A keurt in OC De Schouw de kandidatenlijsten voor de provincieraadsverkiezingen goed
De lijsten voor de provincieraadsverkiezingen voor SP.A werden goedgekeurd waarna iedereen fier poseerde voor de foto. Foto: Facebookpagina SP.A-West-Vlaanderen
SP.A-West-Vlaanderen blies voor hun provinciaal congres, verzamelen in OC De Schouw in Lichtervelde. Hoofdpunt op de agenda was het goedkeuren van de kandidatenlijsten voor de komende provincieraadsverkiezingen van oktober.

Provinciaal voorzitter Jurgen Vanlerberghe mocht heel veel volk verwelkomen op het provinciaal congres. Niet verwonderlijk ook, want met de vraag aan de West-Vlaamse SP.A-leden tot het goedkeuren van de kandidatenlijsten voor de komende provincieraadsverkiezingen van oktober, stond toch een heel belangrijk onderwerp op de agenda. Veel problemen leverde dat echter niet op, want met een overweldigende meerderheid keurden de leden de lijsten goed.

De rode draad doorheen het congres was: vernieuwing! Provinciaal SP.A-voorzitter Jurgen Vanlerberghe: “Als we spreken over vernieuwing moeten we dat ook durven doortrekken op onze lijsten. Met de steun van een aantal ervaren krachten krijgen onze nieuwe talenten alle kansen.”

Provinciebestuur krijgt ander gelaat

Na de verkiezingen zal het provinciebestuur er totaal anders uitzien. Door de interne staatshervorming daalt het aantal raadsleden van 72 naar 36. Ook het aantal kiesdistricten daalt van zeven naar drie. Er dienen dus lijsten opgesteld te worden in drie districten: Kortrijk-Roeselare-Tielt, Oostende-Westhoek en Brugge.

Nationaal SP.A-voorzitter John Crombez die enige tijd geleden ‘Het nieuwe socialisme’ voorstelde, wordt hierin gevolgd want de West-Vlaamse SP.A trekt volop de kaart van de vernieuwing op de kandidatenlijsten.  

Het district Kortrijk-Roeselare-Tielt krijgt Simon Bekaert als lijsttrekker. Simon is 40 jaar en sinds 2013 schepen in Tielt. Op datzelfde moment startte hij ook als provincieraadslid. Beroepshalve is Simon advocaat. De 31-jarige Justine Hollevoet staat op de tweede plaats. Zij is OCMW-raadslid in Izegem en trekt er de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maxim Veys uit Kortrijk neemt de derde plaats in. Maxim is 30 jaar en werkt op het kabinet van Kortrijks OCMW-voorzitter Philippe De Coene. Vlaams parlementslid Tine Soens, ook uit Kortrijk, duwt de lijst samen met Steve Decru, gemeenteraadslid in Avelgem.

In het district Brugge trekt de 32-jarige Vicky Reynaert de lijst. Zij is doctor in de politieke wetenschappen en sinds 2013 gemeenteraadslid in Beernem. Op nummer twee staat Tom Willems, 27 jaar en voorzitter van Jong-Socialisten Brugge. De derde stek wordt ingenomen door Anneloor Laevens, 34 jaar en OCMW-raadslid in Oostkamp. Mathijs Goderis en Annick Lambrecht, respectievelijk gemeenteraadslid en kamerlid uit  Brugge, duwen samen de lijst.

In het district Oostende-Westhoek wordt de lijsttrekker Jurgen Vanlerberghe. Sinds 2007 is de 48-jarige Jurgen schepen in Poperinge. Op de tweede plaats volgt de 28-jarige Bieke Moerman, schepen in Diksmuide. De derde plaats gaat naar Aaron Ooms uit Oostende. Nationaal voorzitter John Crombez duwt de lijst samen met Vlaams parlementslid en burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe.

Lijst Kortrijk - Roeselare - Tielt

 1.  Simon Bekaert (Tielt)
 2.  Justine Hollevoet (Izegem)
 3.  Maxim Veys (Kortrijk)
 4.  Vanessa Degrendele (Roeselare)
 5.  Dries Couckuyt (Ingelmunster)
 6.  Angelique Declercq (Menen)
 7.  Bart Coopman (Staden)
 8.  Annelies Vandenbussche (Kuurne)
 9.  Ershad Yaftali (Harelbeke)
 10.  Hélène Vanacker (Ledegem)
 11.  (Nog in te vullen)
 12.  Vicky Claeys (Wevelgem)
 13.  (Nog in te vullen)
 14.  Martine Devisschere (Wingene)
 15.  Steve Decru (Avelgem)
 16.  Tine Soens (Kortrijk)