Jessy Salenbien SP.A-kandidaat voor komende provincieraadsverkiezingen
Politica Jessy Salenbien trekt vol goesting en ambitie mee de SP.A-kar voor de komende provincieraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018. Jessy die zich voor de eerste keer kandidaat stelt voor de provincieraadsverkiezingen kreeg in het district Oostende-Westhoek, de zesde plaats toegewezen. Foto: Eric Vanhooren
Op zondag 14 oktober 2018 staan niet alleen gemeenteraadsverkiezingen op het menu, de burgers dienen ook hun stem uit te brengen voor een nieuwe provincieraad. De Koekelaarse SP.A-schepen Jessy Salenbien, bevoegd voor o.a. cultuur en erfgoedbeleid - bibliotheek - onderwijs - toerisme - senioren / mindervaliden - gelijke kansen en informatiebeleid en informatisering; staat niet alleen op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, ze stelt zich ook voor de eerste keer kandidaat voor de Provincieraadsverkiezingen in het district Oostende-Westhoek bij de SP.A.

Dat maakte Jessy Salenbien, medisch secretaresse van beroep, gisterenavond zelf bekend na de huldiging van de Sportman en sportvrouw 2017 in cultuurzaal De Balluchon. Jessy Salenbien die zich in 2012 voor de eerste kandidaat stelde voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van burgmeester Patrick Lansens, behaalde van op een zesde plaats 755 voorkeurstemmen en werd meteen schepen.

Het bekende Koekelaarse gezichtje trekt met een dosis gezonde ambitie naar deze verkiezingen. Voorzitter John Crombez is een tevreden man. Jessy Salenbien krijgt op de provincieraadslijst de zesde plaats toegewezen. “Het is tijd voor vernieuwing en verjonging, want voor wie niet meer in de politiek gelooft: er zijn nog mensen die werken”, zo vertelde ze enthousiast. De Provincieraadslijst wordt getrokken door Jurgen Vanlerberghe en nationaal SP.A-voorzitter John Crombez duwt de lijst.

De Koekelaarse politica die uiteraard ook op de SP.A-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zal prijken in Koekelare, wordt door de lokale SP.A-afdeling gesteund.

Lijst Oostende-Westhoek

 1. Jurgen Vanlerberghe (Poperinge)
 2. Bieke Moerman (Diksmuide)
 3. Aaron Ooms (Oostende)
 4. Peter Roose (Veurne)
 5. (Nog in te vullen)
 6. Jessy Salenbien (Koekelare)
 7. Lien Deblaere (Wervik)
 8. Arne Debaeke (De Panne)
 9. Ulrike Vanhessche (Oudenburg)
 10. Steve Vandenberghe (Bredene)
 11. John Crombez (Oostende)