Marianne Thyssen komt niet terug als eerste schepen
Foto: © Wouter Van Vooren
Het ziet er niet naar uit dat Marianne Thyssen na haar ontslag als nationaal voorzitter terugkomt als schepen van Oud-Heverlee. Om haar mandaat van voorzitter op te nemen nam ze ontslag uit de gemeenteraad.

Marianne Thyssen zetelde in de gemeenteraad sinds 1995. In 2001 werd ze eerste schepen. Ze nam ontslag als raadslid en schepen in april 2008. Ze nam definitief ontslag en liet zich niet vervangen. Daardoor blijft haar vervanger Bart Clerckx als schepen in functie.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 deed Thyssen een gooi naar het burgemeesterschap. Ze haalde toen meer voorkeurstemmen dan burgemeester Albert Vandezande. Maar omdat zijn partij Fusiebelangen meer stemmen haalde dan CD&V, vond ze het vanzelfsprekend dat hij het burgemeesterambt verder uitoefende.

'Ik was natuurlijk graag burgemeester geworden', zei ze toen. Maar ik ben niet gefrustreerd omdat het anders is uitgedraaid. Wij zijn bijna tien procent vooruitgegaan, maar Fusiebelangen heeft het ook beter gedaan en blijft de grootste partij. Het is dan ook normaal dat Vandezande aanblijft.'

Bekijk hier de resultaten van Marianne Thyssen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig