Lijstduwer wil opnieuw burgemeester worden
Foto: Adri Daniëls
Schepen Adri Daniëls (CD&V) komt de laatste keer op voor de gemeenteraadsverkiezingen maar heeft toch nog de ambitie om burgemeester te worden. Daniëls was dat van 2013 tot 2017 voor Alexander Binon (N-VA) de sjerp overnam.

De laatste plaats op de lijst wordt door kiezers geassocieerd met iemand die zijn partij wil steunen maar niet de ambitie heeft te zetelen. Dat is bij Adri Daniëls anders. “Ik sta niet op die lijst om de hoop te vullen”, zegt hij. “Neen, ik ga met dezelfde ambitie naar de verkiezingen als de vorige keren. Als ik voldoende stemmen heb, wil ik me opnieuw inzetten als burgemeester.”

Lijsttrekker bij CD&V is schepen Bart Clerckx. Op de tweede plaats staat gemeenteraadslid Katrien Timmermans en op plaats drie Kris Debruyne, voorzitter van de gemeenteraad. Bij de andere meerderheidspartijen staan alle schepenen op de eerste plaatsen. Bij N-VA trekt burgemeester Alexander Binon de lijst en staan schepenen Maggy Steeno en Tom Teck op plaats twee en drie. Bij Groen is schepen Mattias Bouckaert lijsttrekker.