Binnen de zes jaar moet sporthal er zijn
Foto: Erik Roosens
Tijdens de volgende legislatuur komt er een sporthal in Oud-Heverlee. Dat beloofden vier van de vijf politici tijdens het lijsttrekkersdebat vrijdagavond in de Roosenberg.

Het lijsttrekkersdebat van de vzw Weert en Flammes en café De Sortie zorgde vrijdagavond voor een volle zaal in de Roosenberg. Op het podium lijsttrekkers Bart Clerckx (CD&V), Mattias Bouckaert (Groen), Alexander Binon (N-VA), Patrice Lemaitre (Open Vld) en Jos Rutten (Sp.a-Plus) met VRT-journalist Rob Heirbaut die hen de vragen uit het publiek voorlegde.

Geloof je dat er een sporthal komt binnen de zes jaar?

Vier van de vijf lijsttrekkers denken dat die er tijdens de volgende legislatuur zal staan. Alleen Jos Rutten (Sp.a-Plus) heeft zijn twijfels. “Vier miljoen euro is veel te weinig om een sporthal te bouwen”, zei hij. Hij is ook verbaasd dat er nu plots weer sprake is van een sporthal terwijl er onder voormalig burgemeester Albert Vandezande (Fusiebelangen) al een werkgroep was die het dossier gedurende meer dan een jaar voorbereidde.

Voor Bart Clerckx (CD&V) moet er eerst een masterplan komen voor het Zoet Water en moet de sporthal daarin worden opgenomen. Mattias Bouckaert (Groen) treedt hem daar in bij en vindt een sporthal aan het Zoet Water de beste oplossing. Alexander Binon (N-VA) en Patrice Lemaitre (Open Vld) vinden dat geen goed idee omdat ze vrezen dat er zo nog meer verkeer naar het Zoet Water komt. Zij zien een sporthal liever langs de Waversebaan tussen Listwaar en de parking van de voetbalvelden.

Moet de Weertsedreef  worden afgesloten voor auto’s?

Groen, CD&V, Sp.a-Plus en N-VA willen die afsluiten. Open Vld heeft bedenkingen. “Wij zijn bezorgd dat er dan nog meer verkeer via de Maurits Noëstraat zal rijden als de Weertsedreef wordt afgesloten”, zei Patrice Lemaitre (Open Vld).

Moet er een fietspad  komen langs de spoorlijn van Sint-Joris-Weert tot Leuven?

Groen ziet dat nog steeds niet zitten en ook S.pa-Plus is tegen. Alexander Binon (N-VA) vindt dat er eerst werk moet worden gemaakt van de fietspaden langs de Waversebaan. CD&V en Open Vld zijn voor een fietspad langs het spoor omdat ze dat een veiligere oplossing vinden. “De fietsers zijn dan volledig afgescheiden van het autoverkeer”, zei Bart Clerckx (CD&V).