sp.a wil open, duurzaam en sociaal alternatief bieden
Nationaal voorzitter John Crombez was de eregast. Foto: LEZ
Op zondag 28 januari gaven de Deinse en Nevelse socialisten de aftrap van hun gezamenlijke verkiezingscampagne op de nieuwjaarsreceptie in De Pulle.. Eregast was nationaal voorzitter en oud-Deinzenaar John Crombez. De algemene ledenvergadering heeft op zaterdag 3 februari plaats. Daar staan een aantal belangrijke beslissingen op de agenda. De nieuwjaarstoespraken van de voorzitters, die het voor de gelegenheid in duo deden, straalden vooral veel goesting, positivisme én strijdkracht uit.

"In de nieuwe fusiestad is het van zeer groot belang dat er een partij is die met progressieve ideeën en standpunten kan doorwegen op het beleid. Om die reden hebben we de afgelopen maanden geijverd om met een breed progressief front naar de kiezer te kunnen trekken. Wij vinden het met sp.a absoluut een gemiste kans dat er opnieuw twee linkse partijen zullen opkomen, maar de collega's van Groen(Rood) zagen een breed progressief front niet zitten. Absoluut een gemiste kans," zegt Walter Gorré, voorzitter van sp.a Nevele.

De gesprekken voor een kartelvorming leidden niet tot een fusie tussen de twee partijen. sp.a  van zijn kant kiest er resoluut voor om met een brede, open en progressieve lijst naar de kiezer trekken in oktober. De partij belooft dat ze met een aantal verrassende keuzes naar buiten zal komen.

Wouter De Schepper, voorzitter sp.a Deinze: "Wij zijn er heel trots op socialist te zijn en zijn er heel sterk van overtuigd dat onze maatschappij nood heeft aan een progressieve partij die het verschil durft te maken. Maar we kunnen het niet alleen. We zitten boordevol nieuwe en frisse ideeën die we de komende tijd gaan lanceren. We willen de nieuwe fusiestad in een mooie sociaalvoelende en duurzame plooi leggen en we willen daar samen met alle inwoners van Deinze en Nevele aan werken."