Sven Deckers (N-VA) neemt de handschoen op tegen burgemeester Luc Aerts
Sven Deckers en Eline Peeters blijven als tandem functioneren. Deckers gaat voor de sjerp in Brecht. Foto: Elke Lamens
N-VA Brecht maakte vandaag de volledige lijst bekend. Sven Deckers is lijsttrekker. Hij zal het in de komende verkiezingen opnemen tegen Luc Aerts (CD&V) voor de burgemeestersstoel. Fractievoorzitster Eline Peeters staat op de tweede plaats en voorzitter van de provincieraad, Kris Geysen, sluit de top drie af. “We willen de grootste partij van Brecht worden”, steekt Deckers niet onder stoelen of banken.

Fractievoorzitster Eline Peeters staat op de tweede plaats. “We zullen als tandem blijven functioneren voor Brecht”, benadrukt lijsttrekker Deckers.

“Op onze lijst hebben we gezorgd voor een mooi evenwicht van kandidaten uit de drie deelgemeenten. Er is ruimte zowel voor jongeren als senioren. In onze top vier zitten twee jonge vrouwen, met Eline Peeters en een heel nieuw gezicht Charlotte Beyers op vier. Er is verjonging in de politiek nodig. Senioren zijn ook belangrijk, zeker in de volgende legislatuur met de vernieuwing van het woonzorgcentrum dat op til is.” 

Samen met de bouw van een nieuw gemeentehuis, legt dit volgens Deckers een grote druk op de financiën. “We staan met deze grote investeringen voor een grote uitdaging, want de spaarpot van 4 miljoen euro van het OCMW is op, het pensioenfonds van 4,3 miljoen euro is op en de 2,8 miljoen euro van de verkoop van de riolering aan Pidpa is ook op."

"Er is dringend nood aan een langetermijnvisie, van waar we met Brecht naartoe willen. Ook op vlak van mobiliteit. We moeten verhinderen dat Brecht niet evenzeer wordt volgebouwd zoals Sint-Job en we hier hetzelfde verkeersinfarct krijgen. Voor Sint-Job gaan we ons echt inzetten om de situatie te verbeteren. En ook voor De Merel hebben we al realistische plannen”, licht de lijsttrekker al een tip van de sluier. 

Op drie staat Kris Geysen, voorzitter van de provincieraad. Die wil zich nu ook inzetten voor de Brechtse politiek.

“We willen de grootste partij van Brecht worden”, steekt Deckers niet onder stoelen of banken.


 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig