Drie jaar na elkaar te ontmoeten. Twee jaar na ik beweerde dat ik nooit in Mechelen zou gaan wonen en exact één jaar nadat we er in ons eerste huisje zijn getrokken… stonden de dozen alweer klaar om ons geliefde leventje in België even achter te laten en samen een avontuur te beginnen in Azië, meer bepaald Singapore.

Hoelang?
Vaak worden we gevraagd hoelang we hier gaan blijven. Gezien we met lokale werk contracten werken, staat er officieel geen cijfer op. Initieel zeiden we 1 jaar, maar dat is momenteel al minimum 2 jaar geworden met ‘we zien wel’ nadien. Stiekem zie ik mezelf hierna nog op andere plaatsen wonen voor we terugkeren, maar ‘we zien wel’

Afstanden 
We hebben zeker nog niet het gevoel dat dit de plaats is waar we oud willen worden, ook al bevalt het ons hier enorm. Wortels zitten toch net iets dieper blijkbaar.. maar zoals de meeste clichés een waarheid bevatten, is het waar wat ‘men’ zegt. Men zegt dat waar je ook belandt, in het buitenland wonen verandert je mindset over de wereld. Ik heb sinds we hier zijn inderdaad een grote relativiteitsvermogen over wat afstanden en relaties betekenen en dat ze niet per se omgekeerd gecorreleerd zijn.

Wish lists
Moest het slecht voor 1 jaar geweest zijn, waren we trouwens al bijna halfweg! En we hebben de river safari, de gardens by the bay, het bukit timah nature reserve, the treetop walk, the cable carts naar Sentosa, brunch op equinox, afterwork feestje op een helipad.. en 99% van de restaurants & shopping malls nog te verkennen! En dan spreek ik nog niet over alle reizen naar omliggende landen die nog op onze wish lists staan.

Dus we blijven nog wel even.. tot we het wat meer gezien hebben.


Meer verhaaltjes op - www.singaporefling.be (persoonlijke blog)