Morgen moeten we vandaag vormgeven
Wij zoekenj juist naar mensen die IT-minded zijn en aan wie wij dan ook ‘graag’ de nodige autonomie geven om innovatief en creatief te zijn. Mensen die zin hebben om zich te engageren en uitdagingen aan te gaan. Foto: Lieve Rohaert, Talent & Performance Manager HR bij MIVB
IT ? Boeiend ! Een antwoord dat niet vaak gegeven wordt door onze jongeren. Terwijl ik me niet kan voorstellen waarom ze zo aarzelen om een IT-richting te kiezen.

Elk van hen gebruikt tegenwoordig ‘graag’ een GSM, iPod, computer,...Het is zelfs zo dat die tools verweven zitten in elk aspect van hun dagelijks leven. Alles wordt vandaag IT-gestuurd. Daarom is IT ook zo fascinerend en biedt en IT studie ook zoveel mogelijkheden. Ook op industrieel gebied.

 

Bij de MIVB hebben we net het programma ‘automatisatie van de metro’ gelanceerd, en hoe denk je dat dit allemaal gestuurd wordt ? Via IT-applicaties natuurlijk! 

Dispatching, signalisatie, navigatiesystemen, reizigersinfo, commerciële toepassingen (MOBIB-kaart, GO,...), webgestuurde applicaties, …veel teveel om op te noemen, maar wel ALLEMAAL IT-gestuurd!

 

Daarom zoeken wij juist naar mensen die IT-minded zijn en aan wie wij dan ook ‘graag’ de nodige autonomie geven om innovatief en creatief te zijn. Mensen die zin hebben om zich te engageren en uitdagingen aan te gaan. Mensen die er niet voor terugschrikken een enorm impact te hebben op het dagdagelijkse leven in Brussel.  

 

Onze jongeren van vandaag zijn onze werknemers en leiders van morgen. Zij zullen beslissen over hoe die ‘morgen’ er zal uitzien. En hoe zou onze wereld er uitzien zonder IT ? 

 

Lieve Rohaert is Talent & Performance Manager HR bij MIVB