Gemeenteraadsverkiezingen. Tremelo en Baal maken zich klaar voor komende zondag
De Pastoriestraat zal zondag helemaal geopend zijn. Foto: Conny Justé
De gemeenteraadsverkiezingen van komende zondag zullen zoals steeds weer een hele volkstoeloop met zich meebrengen. Om dit in goede banen te leiden werden niet alleen de twee stemlokalen in gereedheid gebracht, maar werd de Pastoriestraat vandaag ook geasfalteerd. De parochiezaal moet zondag dan ook goed bereikbaar uit alle richtingen.

Tremelo heeft zoals steeds twee stemlokalen, een in het centrum van Tremelo in BS De Cocon, een ander in Baal. Dit laatste zal dit jaar niet op de normale lokatie in de oude jongensschool gevestigd zijn door de werken aan de nieuwe zaal. Dit jaar moet men in Baal in de parochiezaal gaan stemmen, die intussen reeds volledig werd opgesteld en getest. Zo zullen er in de parochiezaal 6 stembureaus te vinden zijn. Om ook aan het stemlokaal in Baal te raken, werd vandaag de Pastoriestraat geasfalteerd, waardoor de parochiezaal tegen zondag vanuit alle richtingen goed bereikbaar moet zijn. 

Daarnaast zal het stemlokaal in Tremelo 8 stembureaus bezitten.

In totaal zullen er 70 stemcomputers ter beschikking staan, in elk bureau staan er 5, waarvan 1 voor personen met een beperking.

Per bureau werden er 12 bijzitters opgeroepen om er de dag zelf 5 te houden, hetgeen een ruime marge inhoudt om mensen die niet komen opdagen of de dag zelf wensen naar huis te gaan met een geldige reden, te kunnen compenseren.