CD&V wil verder besturen:
Burgemeester Luc Vleugels. Foto: RR
De Heistse CD&V-afdeling is in de eigen gemeente al sinds jaar en dag beleidspartij en wil dat ook in de toekomst blijven. 'Sterk Werk Verderzetten' is daarom de slogan voor de gemeenteraads-verkiezingen.

“We vinden dat we goed gewerkt hebben en willen de vernieuwende manier waarop we Heist besturen graag voortzetten”, zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

Als grootste verwezenlijkingen noemt hij het moderniseren van het gemeentebedrijf en de manier waarop dorpskernen zijn opgewaardeerd, zoals Itegem en Wiekevorst. “We zijn ook fier dat we tussen 2012 en 2020 maar liefst 34 kilometer fietspaden zullen aangelegd hebben, het meeste van alle 29 Kempense IOK-gemeenten. Wanneer alle werken klaar zijn, zal de omvang pas duidelijk worden.”

Bij de ambities voor de komende jaren zitten geen verrassingen. “Niet alleen het zwembad en de academie zullen geopend worden. Er zijn ook al heel wat andere grote projecten in voorbereiding die we willen realiseren. Zo willen we het masterplan voor Heist-centrum in praktijk brengen, met de Bergstraat als winkel-wandelstraat en het Cultuurplein als Grote Markt,

meer groen en bloeiende handelsactiviteiten in een mix met cultuur en horeca. Verder plannen we ook een administratief centrum te bouwen, er komt een nieuwe brandweerkazerne vanuit de zone en Pijpelheide zal heringericht worden. Ook de oostelijke rondweg is een prioriteit. Liefst met Vlaamse subsidies, maar als ze het grensoverschrijdende karakter in twijfel blijven trekken en centen weigeren, betalen we de rondweg desnoods zelf.”

“Op het gebied van het openbaar vervoer vragen we dat De Lijn een verbinding instelt van het centrum naar Grootlo. Dan is het voor ons als gemeente haalbaar om vertrekkende van die ruggengraat zelf een buslus te bekostigen die ook Heist-Goor, Pijpelheide en Schriek aandoet”, somt Vleugels op.