Deodorantmerk Axe stuurt jongeren naar de ruimte
Foto: Axe, Unilever
Axe, het deodorant merk van Unilever, gaat naar ongekende hoogtes en biedt jongeren de kans om een ultieme out-of-this-world belevenis te winnen: een reis naar de ruimte in 2014. Om zijn astronauten op te sporen, lanceert Axe de ‘Axe Apollo Space Academy’ (AASA), samen met een van de eerste mannen die voet op de maan zette: Buzz Aldrin.

Op 10 januari stuurde de voormalige gevechtspiloot een boodschap uit op Youtube waar hij jongeren aanspreekt om mee te maken wat hij en Neil Amstrong  in het jaar 1969 hebben gedaan: de ruimte ingaan.  

De reis start op www.axeapollo.com waar kanditaten zich kunnen inschrijven. Nadien  zullen enkele gelukkigen een reeks proeven mogen afleggen over redeneringsvermogen, creativiteit, omgaan met gewichtsloosheid en G-Kracht. Op het einde van 2013 wordt er dan bepaald wie tot de 2 gelukkige Belgische finalisten behoort  Die twee finalisten mogen dan op hun beurt mee naar het Global Space Camp in de Verenigde Staten, waar de strijd om een van de 22 beschikbare tickets zal plaatsvinden. 

"Ruimtereizen is een volgende stap in de menselijke evolutie en ervaring. Ik ben blij dat jongeren de kans krijgen om zo’n buitengewone ervaring mee te maken.” Buzz Aldrin

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in