Superbowl's duurste reclames
Foto: Superbowl, 2012, American football
Zondagnacht is de 46ste Superbowl gespeeld in Indianapolis, Indiana. De american football wedstrijd ging dit jaar tussen de New York Giants en de New England Patriots en is het tweede meest bekeken sportevenement ter wereld. Logischerwijs storten de adverteerders zich op dit evenement en spenderen miljoenen dollars aan decadente reclames. Zie hieronder de 5 meest besproken reclames uit de superbowl van dit jaar.

Met 111 miljoen kijkers vorig jaar is de Superbowl het best bekeken sportevenement in de Verenigde Staten. Op wereldvlak moet het enkel de UEFA champions league finale laten voorgaan. 

Dit laat adverteerders niet onberoerd en merken als Pepsi, Volkswagen en Chevrolet houden elk jaar een 'Superbowl' budget opzij. Dit jaar koste alleen al de adverteerruimte gemiddeld 3,5 miljoen dollar, en daarbovenop spendeerden de grote merken nog millioenen dollars aan productiekosten.

Elton John als koning, Adriana Lima als racepoes, een hondenkoor die het Star Wars themalied blaffen en Sacha Baron Cohen als dictator, zie hieronder de 5 meest besproken reclamespots van dit jaar...

 Pepsi

Volkswagen

Kia

Chevrolet

The Dictator

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in