Motorrijder komt om het leven in Gentse haven
Foto: Ann Braeckman
Een 22-jarige motorbestuurder uit Gent kwam donderdagnamiddag om het leven na een dodelijk ongeval in de Langerbruggekaai in de Gentse haven. Op minder dan een jaar tijd kostte de dodenweg al het leven aan vijf slachtoffers.

De motorbestuurder reed in de richting van Zelzate. Hij maakte een inhaalmaneuver net op het moment dat een bestelwagen linksaf sloeg, naar de terreinen van het kraanbedrijf Sarens in Doornzele waar momenteel de grootste kraan ter wereld wordt gebouwd.

De motorbestuurder smakte tegen de witte bestelwagen, kwam daarna met zijn voertuig tegen de vangrail aan de overkant terecht en werd van zijn motor geslingerd. Hij overleefde het ongeval niet.

Amper enkele maanden geleden, in september, op minder dan een km van het dodelijke ongeval van donderdagnamiddag, kwamen drie jongeren op de Langerbruggekaai om het leven na een ongeval met een wagen. Enkele kilometers verderop, in de chicane van Stora Enso, kwam in november een motorbestuurder om het leven na een dodelijke crash.