Jean-Pierre Junior Bauwens heeft zondagavond met succes zijn wereldtitel verdedigd tijdens het internationaal boksgala in Antwerpen. Hij versloeg er in de zesde ronde met een technische K.O. de Georgische kampioen Beka Sadjaia.

Bijna een jaar geleden, op 23 april 2010 werd Jean-Pierre Bauwens (22) wereldkampioen in zijn geboortestad Gent. Voor het eerst moest 'Junior' die WBC-titel in het lichtgewicht bij de jeugd verdedigen.

Tegenstander Beka Sadjaia was niet van de minste. De kampioen van Georgië heeft er al 34 profkampen opzitten, waarvan hij er 22 won (6 met ko) en 11 verloor (5 met ko). Opvallend daarbij is dat hij al zijn kampen in het buitenland verloor en dat bleek dus ook zondagavond het geval in de wedstrijd tegen Bauwens.

Junior gaf een echte demonstratie weg en in de zesde ronde zette de scheidsrechter de wedstrijd stop na een technische K.O. Tegenstander Beka was te fel verzwakt om de match verder te kunnen zetten.

Dankzij deze zege staat Junior weer wat stappen hoger  op de wereld- en Europese rankings en kan hij verder blijven strijden voor zijn grote droom: genoeg geld verdienen met boksen om zijn familie een groter huis met tuin te bezorgen.

De beker voor deze hoofdmatch werd geschonken door boksliefhebber en Gents schepen van Armoede en Welzijn Guy Reynebeau.

Lees meer morgen in De Gentenaar.

Wie Junior aan het werk wil zien in Gent, kan op 1 april terecht op het Gents Boksgala. Tickets kan je verkrijgen via deze site.

Bauwens is ook genomineerd in de categorie sport van onze wedstrijd de Strafste Gentenaar. Stemmen kan via www.gentenaar.be/strafstegentenaar