Montea, de vastgoedbevak gespecialiseerd in logistiek en semi-industriele panden, koopt een opslagplaats van 9.000 m2 in de buurt van de Noord-Franse stad Amiens. Montea investeert in totaal 3,7 miljoen euro in dit magazijn.
Dat meldt Montea in een persbericht.

Het magazijn in Amiens levert vanaf 1 oktober 2007 een bruto rendement op van 8,5 procent, in het kader van een vast huurcontract van 9 jaar met de Franse producent van elektrisch materiaal Debflex. Het gaat hierbij om een sale & lease back-operatie.

Montea heeft eveneens het aanpalend terrein van 20.800 m2, wat mogelijkheden schept om de site in de toekomst verder te ontwikkelen en uit te breiden.

In de onmiddellijke nabijheid van de site bevinden zich de autosnelwegen A16 en A28, zodat de ligging ideaal is voor het wegvervoer. 'Deze regio is vermaard voor zijn industriele activiteiten en geniet ook voordeel van de nabijheid van de haven van Le Havre. Belangrijke bedrijven zoals Velux zijn vlakbij gevestigd in dezelfde industriezone', legt Montea uit.

Montea zet met deze investering zijn expansie in Frankrijk voort. De vastgoedbevak heeft reeds een dochter in Parijs en een logistiek pand van 16.500 m2 in Savigny-le-Temple, ten zuiden van Parijs. Montea noteert sinds eind 2006 op Euronext Brussel en Euronext Parijs.