Na een licht lagere opening, trekken de financiele waarden de Bel20 op het droge. Elders in Europa tonen de nationale indexen overwegend rode cijfers. Woensdag ging Wall Street al lager de dag uit door verliezen in de technologiesector.
Na drie kwartier handel gaat de Bel20 0,5 procent hoger tot 4.399,41 punten. De index telt 10 stijgers en 8 dalers. Omega Pharma noteert op 62,67 euro. De handel in het aandeel is door Euronext opgeschort tot 10 uur.

De intekenprijs van Arseus, de business-to-businessdochter van Omega Pharma die vrijdag voor het eerst op Euronext Brussel en Amsterdam noteert, is vastgelegd op 10,25 euro. Het aanbod werd twee maal overingeschreven. Arseus haalt zo 271,3 miljoen euro op.

De financieledienstengroep Dexia voert de Bel20 aan (+1,6 procent tot 22,67 euro). Fortis volgt met 1,3 procent winst op 21,19 euro. KBC staat nipt boven nul (+0,02%) op 99,21 euro en leunt weer aan tegen de 100 euro. De Europese financiele sector heeft het herstel vorige week ingezet na berichten van UBS en Citigroup over de impact van de kredietcrisis op hun resultaten. Beleggers hebben er moed uit geput dat het ergste van de perikelen rond Amerikaanse rommelhypotheken achter de rug is.

Op de brede markt is Dolmen de uitschieter. Het aandeel stijgt 8,7 procent tot 14,40 euro. De raad van bestuur van Dolmen heeft op zijn vergadering van 2 oktober het aandeleninkoopprogramma goedgekeurd. Dolmen haalt voor 'ongeveer 24 miljoen euro' aandelen uit de markt.

De informaticadienstengroep zei verder dat het de Belgische en Luxemburgse activiteiten van de Japans-Nederlandse telecomgroep NEC Philips Unified Solutions overneemt. De herstructurering en de integratie van het bedrijf zal het resultaat van het huidige boekjaar negatief beinvloeden. Bij de bekendmaking van de halfcijfers (boekjaar 2007/2008) zal Dolmen zijn winstvooruitzichten bijsturen.

Het biotechnologiebedrijf Thrombogenics (+0,3% tot 9,98 euro) heeft een overeenkomst gesloten met Rhein Minapharm voor de productie, de ontwikkeling en de commercialisering van THR-174, een verbeterde versie van het bloedklonteroplosmiddel Stafylokinase.

De netto inventariswaarde van de privak Quest for Growth (QfG) bedroeg op 30 september 2007 10,58 euro per aandeel. Het aandeel noteert vlak op 8,69 euro.

IBt (+6,7% tot 4,45 euro) probeert recht te krabbelen van de zware klappen die het in de afgelopen dagen te verduren kreeg. In geen tien dagen tijd zag de maker van radioactieve implantaten tegen kanker bijna de helft van haar waarde in rook opgaan.

De Lierse specialist in informaticaoplossingen Porthus heeft een contract binnengerijfd in Roemenie. Porthus gaat er, samen met enkele consortiumpartners, de implementatie van een centraal databasesysteem voor nummeroverdraagbaarheid verzorgen. Porthus noteert op Alternext, waar er dagelijks enkel om 15.30 uur een koers gevormd wordt.