De Lierse specialist in informaticaoplossingen Porthus heeft een contract binnengerijfd in Roemenie. Porthus gaat er, samen met enkele consortiumpartners, de implementatie van een centraal databasesysteem voor nummeroverdraagbaarheid verzorgen. Dat meldt Porthus voorbeurs in een persbericht. Porthus zegt niet hoeveel het contract oplevert.

De Roemeense IT-regulator wees het project toe aan een consortium waarvan ook de Amerikaanse softwarereus Microsoft deel uitmaakt. UTI Systems, een Roemeense IT-specialist, neemt de leiding binnen het verbond waar. Porthus zal consultancydiensten en software aanbieden.

Het project moet ervoor zorgen dat abonnees de mogelijkheid krijgen om hun bestaande telefoonnummer te behouden, indien ze besluiten over te schakelen naar een andere operator voor gsm of vaste lijn.

Porthus verzorgde eerder gelijkaardige projecten voor nummeroverdraagbaarheid in Belgie en Oman. De oplossing van Porthus, het Porthus.net Number Portability-model werd ontwikkeld op basis van technologie van Microsoft.

Het persbericht meldt voorts dat het project binnen de zes maanden geimplementeerd zal worden, om in het eerste kwartaal van 2008 in voege te treden.

Porthus noteert op Alternext, het semi-gereglementeerde segment van Euronext Brussel.