De Franse energiegroep Suez, de Spaanse bank La Caixa, en hun gezamenlijke holding Hisusa, hebben een hoger bod uitgebracht op de aandelen van de Spaanse watermaatschappij Agbar die ze nog niet in handen hebben.
Suez, La Caixa en Hisusa hadden in april dit jaar al een bod aangekondigd op de 51 procent van Agbar die ze nog niet in handen hadden. Het trio bood toen 27 euro per aandeel, wat de totale overnameprijs op zo'n 2 miljard euro bracht. Het bod lag toen ongeveer 3 procent onder de aandelenkoers van Agbar.

Uit het prospectus dat maandag werd ingediend bij de Spaanse beurswaakhond CNMV blijkt dat Suez, La Caixa en Hisusa nu 27,65 euro per aandeel bieden, 3,8 procent meer dan Agbars slotkoers op vorige vrijdag. Dat het bod wordt verhoogd heeft volgens Suez te maken met een aanpassing aan de Spaanse overnamewetgeving, die in augustus werd gewijzigd.

Suez verwacht dat de transactie in het vierde kwartaal zal worden afgerond. Het is niet de bedoeling dat Agbar daarna van de beurs zou verdwijnen. Het bedrijf zal op de beurs van Madrid nog een free float (het aantal vrij verhandelbare aandelen) kennen van 30 procent.