OncoMethylome Sciences (Onco) heeft in het eerste halfjaar een verlies geleden van EUR 5,1 miljoen, zo blijkt donderdag. Daarmee is het bedrijf dieper in de rode cijfers beland, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Toen eindigde het Belgisch-Nederlandse biotechnologiebedrijf de eerste zes maanden van het jaar EUR 3,4 miljoen onder de streep.

De opbrengsten in de eerste jaarhelft bedroegen EUR 1,1 miljoen, tegenover EUR 967.000 een jaar eerder. De commerciele opbrengsten bestaan voornamelijk uit aanbetalingen en mijlpaalbetalingen van de partners Schering-Plough en Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson.

De bedrijfskosten over het eerste halfjaar stegen met 65% tot EUR 5,6 miljoen, voornamelijk als gevolg van de extra uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling.

Voor heel 2007 voorziet OncoMethylome een omzet van EUR 2-3 miljoen. Het bedrijf en zijn dochterbedrijven zullen verder bijkomende onderzoeks- en ontwikkelingssubsidies aanvragen voor specifieke R&D-programma's.

Onco, dat een notering heeft aan de beurs in Brussel en Amsterdam, ontwikkelt moleculaire tests om verschillende vormen van kanker in een vroeg stadium op te sporen. Ook maakt het tests om de reactie van een patient te voorspellen op therapie, en om de kans dat de kanker terugkeert na behandeling in te schatten.

Kenmerkend is dat het biotechbedrijf tests ontwikkelt die bij de afzonderlijke patient op zoek gaan naar genen die gelinkt zijn aan bepaalde kankers of in een later stadium mogelijk kankers kunnen ontwikkelen.

Eerder deze week maakte Onco bekend positieve tussentijdse resultaten te hebben geboekt bij zijn klinische studies naar het vroegtijdig opsporen van darm- en blaaskanker.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig