Umicore behaalde in de eerste zes maanden van 2007 een recurrent bedrijfsresultaat (rebit) van 238,2 miljoen euro. Dat is 48 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en een eind boven de gemiddelde analistenverwachting van 220 miljoen euro. Voor het hele boekjaar verhoogt de materiaaltechnologiegroep haar rebit-doelstellingen. Dat deelt Umicore mee in een persbericht.

Het rebit-cijfer van 238,2 miljoen euro valt uiteen in 199 miljoen euro en 39,2 miljoen euro. Dat laatste is het resultaat van de afgesplitste activiteiten Zinklegeringen en het belang van 24,9 procent in het Thaise Padaeng Industry. Umicore brengt de twee activiteiten onder in Nyrstar, de joint venture met het Australische Zinifex die in september wordt opgericht.

De geconsolideerde nettowinst, inclusief de afgesplitste activiteiten, kwam uit op 191,1 miljoen euro. Dat is 77 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en fors hoger dan de analistenconsensus van 149 miljoen euro.

Umicore verhoogt voor het hele boekjaar zijn prognose voor de recurrente bedrijfswinst 'op basis van de prestaties tijdens de eerste jaarhelft en de huidige marktomstandigheden'. De verwachtingsvork ligt nu op 345 tot 365 miljoen euro, waar eerder werd uitgegaan van 330 tot 350 miljoen euro. Die laatste cijfers zijn het equivalent van de eerdere vooruitzichten van 410 tot 440 miljoen euro, die werden gepubliceerd na het eerste kwartaal, zonder de vooruitzichten voor de afgesplitste activiteiten.