Tokio Marine & Nichido Fire Insurance (TMNF) verwerft een belang van 5 procent in de vermogensbeheerder Fortis Investments. De Japanse schadeverzekeraar telt hiervoor 80 miljoen euro neer. Dat meldt Fortis in een persbericht.
Volgens Fortis kadert de instap van TMNF in het in maart aangekondigde strategische plan van Fortis. Dat voorziet in een versnelde ontwikkeling van Fortis Investments in geselecteerde markten. TMNF is het eerste bedrijf dat een dergelijke partnerovereenkomst met Fortis afsluit. Binnenkort zal naar verwachting een tweede partnerschap worden bekendgemaakt.

Fortis blijft betrokken bij de groei van Fortis Investments op lange termijn, benadrukt Fortis in het persbericht. Het aantrekken van partners moet de vermogensbeheerder toelaten te groeien in gebieden waar lokale samenwerking voordeel oplevert.

Als gevolg van de instap krijgt TMNF zitting in een internationale adviesraad van Fortis Investments.

TMNF is de oudste en grootste schadeverzekeraar van Japan. De groep, die onder meer verzekeringen aanbiedt tegen brand, ongevallen, goederen en vervoer, scheepsromp- en autoschade, telt meer dan 17.000 medewerkers en 44 dochterondernemingen.