InBev Belgium verkoopt 90 procent van haar vastgoeddochter Immobrew aan de vastgoedbevak Cofinimmo voor 419 miljoen euro. Immobrew is rechstreeks eigenaar van 824 cafés in Belgie en indirect eigenaar van 245 cafes in Nederland. Dat blijkt uit een gezamenlijk persbericht van InBev en Cofinimmo.
InBev Belgium besloot een deel van haar vastgoedactiva in Belgie en Nederland van de hand te doen om meer te kunnen focussen op zijn kernactiviteit, het brouwen van bier.

De Belgische brouwer behoudt een belang van 10 procent in Immobrew. InBev zal met Immobrew ook huurovereenkomsten sluiten met een looptijd van 27 jaar. De initiele huurprijs van deze cafés is bepaald op 26,8 miljoen per jaar.

InBev blijft de partner en leverancier van de verkochte cafés in Belgie en Nederland. 'De commerciele relatie tussen de caféhouders en InBev zal niet veranderen', aldus het persbericht.

Cofinimmo heeft zich ertoe verbonden verder te investeren in de overgenomen eigendommen.

De transactie tussen InBev en Cofinimmo zal naar verwachting worden afgerond tegen eind 2007. Ze moet nog worden goedgekeurd door de bevoegde overheden. Bij deze deal trad Lazard als exclusief financieel adviseur van InBev op.